1 - 2

De Leeuw 1

24-10-2021 Wedstrijdverslag

Oranje-Blauw ’15 – De Leeuw (1-1 gestaakt wegens letsel)

Rond 12:45 vertrokken de manschappen van Hamstra richting Posterholt waar de wedstrijd tegen Oranje Blauw ’15 om 14:30 op het programma stond. Voorzien van een mooie kern van vaste toeschouwers van de Leeuw zijde, een nazomers zonnetje en een goede grasmat trokken de mannen het strijdveld in.

In de eerste minuten van de wedstrijd zijn er heen en weer wat kansen aangezien het veld groot werd gehouden door beide ploegen. Na een korte combinatie vanaf de flank komt Bram Peters goed inlopen, maar kan de bal net niet genoeg drukken. De gevaarlijkste kans in de openingsfase komt van de kant van Oranje Blauw. De geroutineerde nummer 9 van Oranje Blauw werd goed gevoerd vanuit het centrum. Het was Ed die de bal al liggend met de kop kon wegwerken om verder gevaar te voorkomen. In minuut 21 lijkt een voorzet/ schot van Ivar bijna binnen te vallen, maar helaas. Toch is het Oranje Blauw dat zeker de eerste 30 minuten sterker voor de dag komt en gevaarlijk wordt met enkele voorzetten vanaf de flanken. De Leeuw heeft hier defensief uiteindelijk een antwoord op, maar wordt in aanvallend opzicht enkel nog enkel gevaarlijk vanuit een standaardsituatie. De aanvoer naar de voorhoede kon van de kant van de Leeuw maar moeilijk worden gevonden in de eerste helft.

De tweede helft begint vanuit beide partijen ongewijzigd. In minuut 48 geeft Jeffrey een diepe bal op Stan, maar een schot wordt eindelijk geblokkeerd. De Leeuw lijkt de tweede helft beter in het spel te komen, maar in minuut 51 is het de Oranje-Blauw spits die via een diepte pass oog in oog komt met onze doelman Kiehran. De spits probeert de keeper te omzeilen, maar wordt getackeld door de doelman waarna de arbiter terecht de rode kaart trok. De Leeuw moet met 10 man verder en Djairo Habets is de vervanger als doelman. De Leeuw laat zich gelukkig niet uit het veld slaan en komt op een 1-0 voorsprong door Tim van der Heijden. Hij weet binnen het 5-meter gebied vrij te komen en schiet knap binnen. Nu was het de vraag of de Leeuw dit kon vasthouden met 10 man? De druk werd aan de kant van Oranje Blauw nu opgevoerd, maar Stan komt nog in bijna kansrijke positie, maar kan de bal net niet goed meenemen. Niet veel later schiet de nummer 3 vanaf 20 meter op doel, Djairo tikte de bal op de lat, een goede redding! Daarna is het toch raak nadat de bal op het middenveld niet goed wordt teruggespeeld door Tim. Hierop anticipeert de aanvaller van Oranje Blauw en maakt eenvoudig af, 1-1.

Met nog een kwartier te spelen wordt de wedstrijd stilgelegd nadat een overtreding op Tom van Vugt niet wordt bestraft met de daarvoor bestemde kaart! De nummer 9 trapt vies door, maar krijgt hiervoor enkel geel. Na wat commotie, besloot de arbiter de wedstrijd te staken. Het restant van de wedstrijd wordt op 14 november afgemaakt. De Leeuw is er erg op gebrand om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Nu zijn de zinnen weer gezet op de derby die aanstaande vrijdagavond op het programma staat. Dan wordt om 20:00 de wedstijd tegen en bij SV Brunssum gespeeld. Dit is een inhaalwedstrijd, nadat deze wedstrijd geen doorgang kon hebben wegens Corona-gevallen aan de kant van SV Brunssum. De Leeuw is er op gebrand om hier 3 punten te gaan pakken! Wij wensen Tom veel beterschap!

Oranje Blauw ’15 – De Leeuw (1-2 De Leeuw – restant van circa 15 minuten met een stand van 1-1)

Nadat de wedstrijd op 24 oktober werd stilgelegd vanwege een blessure bij Tom van Vugt, werd op zondag 24 november het restant van circa 15 minuten gespeeld. De Leeuw moest het restant verder uitspelen met 10 man, omdat doelman Kiehran Arets een rode kaart had gekregen. De door ziekte afwezige trainer, Maurice Hamstra, gaf zijn assistent-trainer Jordi Vroomen de boodschap mee om minimaal één punt te behouden en als er meer in zit… dan pakken we die kans met beiden handen aan! Daarnaast zat er nog wat meer in het vat. Mocht de Leeuw er uiteindelijk tóch met de winst vandoor gaan, dan mogen zij zich officieus periode kampioen noemen.

Natuurlijk wist de Leeuw dat het lastig ging worden en Oranje Blauw ’15 zat er dan ook direct bovenop. Dit resulteerde enkel in een vrije trap die ver over ging. Vlak daarna leek het wel alsof Oranje Blauw ’15 zich bij een 1-1 had neergelegd. Er werd niet volop doorgedrukt en zij hoefde ook niet perse tempo te maken. De wedstrijd leek uiteindelijk dan ook met een gelijkspel te eindigen. Maar de Leeuw bleef geloven en het was Rocco Santoro die vlak voor tijd een diepe openingspass gaf op Stan Schilperoort. Hij neemt de bal fantastisch aan en wipt de bal over de keeper heen, de bal rolt rustig het zijnet in, 1-0! De Leeuw is in volle extase! Arbiter Meisen gaf daarna nog aanzienlijke minuten blessuretijd, maar er was geen doorkomen aan bij de verdediging en sluitpost Djairo Habets vandaag!

De overwinning werd uiteindelijk goed gevierd door de aanwezige spelers, staf en vrijwilligers. Helaas zonder onze trouwe supporters die vanwege de huidige Covid-maatregelen ons niet meer mogen aanmoedigen voor de komende wedstrijden. Desalniettemin was de vreugde groot, de Leeuw 1 sleept hiermee officieus de periodetitel binnen. De concurrenten moeten nog een doelsaldo van minimaal +20 goed maken willen zij nog aanspraak maken om te concurreren in de strijd. Volgende week zondag mag de Leeuw de mouwen opstropen tegen Swentibold, dat 7 punten haalde uit haar laatste 3 wedstrijden. De Leeuw strijdt om ongeslagen te blijven in de competitie (zonder verliespunten) en om officieel de periodetitel binnen te slepen op eigen bodem. Daarnaast staat aanstaande donderdagavond om 20:00 een thuiswedstrijd in de beker op het programma tegen DBSV uit Maastricht. Kan de Leeuw de volgende ronde bereiken?! Wij houden u op de hoogte via onze socials…

Officials: C. Meisen (scheidsrechter), R. Janssen (Oranje Blauw ’15), Andre Habets (De Leeuw)

De Leeuw: Djairo Habets, Dennis Odekerken, Thijs Hildebrand, Danny Lammers, Rocco Santoro, Rick Römkens,  Sem Hartendorp, Stan Schilperoort, Bram Stevelmans, Tim van der Heijden (Devin van Leusden, Quincy den Dekker en Sidney den Dekker).

Reeds gespeeld in voorgaande wedstrijd: Bram Peters en Ivar Peeters (gewisseld), Tom van Vugt (geblesseerd uitgevallen), Jeffrey Geurts (geblesseerd vandaag).

Staf: Jordi Vroomen (assistent-trainer), Ger Brinkman, Jeffrey Geurts, Tom van Vugt (teammanagers),

Overig: Maurice Hamstra (trainer- afwezig wegens ziekte), Chelsea Hendriks (vrijwilliger socials), Patrick Hartendorp (vrijwilliger-allround)

Auteur: Jordi Vroomen

Foto’s: Jan Lammers