9 - 1

RKASV 1

14-10-2021 Wedstrijdverslag

2e Ronde KNVB Beker

Afgelopen donderdagavond stond een heerlijke bekerwedstrijd op het programma. Een mooi moment om consistentie aan te brengen voor de ploeg van de Leeuw tegen de mannen uit Amby, RKASV. Kan de Leeuw de lijn doortrekken en verder gaan in de beker?

Om half 8 floot de arbiter voor de aanvang van de wedstrijd en na 10 minuten lijkt een goede counter afgeketst te worden door de verdediging van RKASV, maar vanaf 25 meter legt Bram de bal heerlijk over de keeper, die nog net aan de bal komt maar de 1-0 niet kan voorkomen. Daarna heeft dezelfde Bram Peters maar 16 minuten nodig om aan zijn hattrick te komen, een mooie prestatie! Hij werd 2 maal geassisteerd door Jeffrey Geurts, die later in de wedstrijd zeker zijn aandeel ook nog wist te bevestigen. In minuut 38 was het dan ook raak na een goede opening van Tom van Vugt. Vlak voor het rustsignaal wist de aanwezige nummer 9 van RKASV de bal in de winkelhaak te rossen, 4-1 was dan ook de ruststand.

Na rust weet de Leeuw de score verder uit te breiden naar 5-1, wederom een doelpunt van Bram Peters na mooi assisteren van Jeffrey Geurts, een gouden combinatie vanavond. Ook Dennis Odekerken lijkt de score te vergroten met een rake kopbal vanuit een corner, maar dit doelpunt werd afgekeurd. In minuut 62 weet Jeffrey te scoren middels een geplaatste vrije trap over de muur, 6-1! Daarna komt Ivar Peeters goed door aan de rechterflank en wordt bediend door Geurts, geeft strak voor en de verdediger raakt de bal en gaat in het eigen doel, 7-1.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd wordt het 8-1 nadat Ed een voorzet geeft op Ivar die de bal strak binnen knikt.

De wedstrijd werd afgesloten met de 2e hattrick van de avond, ditmaal was het Jeffrey die de bal met veel gevoel over de goalie stift, 9-1. 10 doelpunten op 1 avond was aangenaam voor de toeschouwers en veel rekenwerk voor de arbiter. De wedstrijd werd uiteindelijk vastgelegd met een “8-1”.

De Leeuw mag terugkijken op een goede overwinning, waarbij ook Danny Lammers weer voor het eerst in de basis mocht beginnen en een sterke indruk achterliet.

Nu moet de Leeuw zich weer klaarmaken en concentreren op de wedstrijd van aanstaande zondag. Om half 3 nemen de mannen het, op eigen terrein, op tegen VV Roosteren. Komt u de Leeuwen ook weer supporteren?

Auteur: Jordi Vroomen