De Leeuw 1

4 - 1

FC ria 1

13-03-2022 Wedstrijdverslag

Na de nederlaag van vorige week had de Leeuw iets goed te maken tegen de ploeg uit Nieuwstadt. De club waar voormalig FC Ria speler Perr Schuurs en nu Ajacied een deel van zijn jeugd heeft doorgemaakt. Dezelfde Perr gaf ons onlangs nog succeswensen voor onze wedstrijd tegen SV Brunssum die die uiteindelijk met 0-3 door de Leeuw werd gewonnen. FC Ria heeft nog aardig wat wedstrijden in te halen en zal dan ook alles uit de kast halen om een goed resultaat neer te zetten.

De Leeuw kwam goed uit de startblokken en in de 3e minuut komt Stan goed door vanaf de flank waarna Bram Peters direct een schot wist te lossen maar helaas geen doelpunt. In de 6e minuut is het Rick Römkens die met een werkelijk fantastische uithaal van afstand de 1-0 onderkant lat binnenschiet. Niet veel later wist Bram Peters te schieten uit bijna onmogelijke positie waarna de keeper de bal kan verwerken tot hoekschop. Vanuit de afgeslagen hoekschop geeft Römkens een afgemeten voorzet op Danny Lammers. Een kopbal is aan deze man wel toe te vertrouwen en de bal wordt dan ook strak binnen gekopt, 2-0. Na 22 minuten spelen wordt het zelfs 3-0 door Bram Peters na een assist van Bram Stevelmans. Niet veel later had het zelfs 4-0 kunnen zijn na een afgemeten dieptepass van Ivar Peeters op Stan Schilperoort, de bal kwam zodanig dat deze ineens geschoten moest worden, de dood of de gladiolen maar de bal weet geen doel te treffen. Wat tevens benoemd mag worden is de fantastische redding van debutant keeper Sven van Bree na een halfuur spelen, hij voorkomt de 3-1. In de 30e minuut wordt Schilperoort noodgedwongen gewisseld voor Delano Dominguez. Hij wist na 3 minuten spelen bijna te scoren, maar de bal gaat helaas over.

Na de rust gebeurt er vrij weinig van beiden kanten. Pas in de 77e minuut wordt het publiek getrakteerd op een waanzinnig doelpunt van Bram Peters, hij stift een lange bal in een keer op de pantoffel over de keeper heen, 4-0! Ook Kean van Sloun valt tegen het einde van de wedstrijd nog in. Op het einde van de wedstrijd weet FC Ria dan toch de aansluitingstreffer te maken, 4-1 maar deze komt te laat voor Ria. Jammer dat onze ‘’Svensation’’ de 0 niet heeft kunnen behouden in zijn debuutwedstrijd, maar dat neemt niet weg dat hij heel verdienstelijk heeft gekeept, alert was en goed meevoetbalt. Al met al een terechte Player of the Match!