Veteranen wedstrijd verslagen

Seizoen 2019-2020

Zaterdag 14-12-2019  Limburgiade Leeuw vet

0 – 8 winst…

Zaterdag 07-09-2019  de Leeuw vet – Minor vet.

Gisteren was het zover de eerste thuis wedstrijd en wel tegen Minor vet. We hadden in het begin moeite met het vinden van mekaar en het nieuwe veld. De tegenstander was gelijkwaardig waar we ons dus goed mee konden meten. Er werd van beide kanten sportief en met inzet gespeeld.  De ruststand was dan ook terecht 0-0

De tweede helft kwamen we goed uit de startblokken Een bal werd naar links gespeeld naar Maikel die zich niet bedacht en de bal van ongeveer 25 meter hard in het doel schot.Een ouderwetse pegel…1-0. Met kunst en vliegwerk hielden we stand tot het eind signaal……..TOPPIE KERELS!!!

De Leiders

Zaterdag 31-08-2019  LHC vet – de Leeuw vet.

Zaterdag was het zover de eerste wedstrijd weer de wei in en wel tegen LHC vet.

Met 12 man waren we redelijk compleet maar na het verloop van deze eerste wedstrijd bleek achteraf toch niet zo te zijn. Ondanks alle goede bedoelingen van iedereen die aanwezig was deze tegenstander te jong en een maat te groot deze keer vandaar 7-1 nederlaag

Maar boys zaterdag proberen we het weer opnieuw!!!!

De Leiders

 

Maandag 26-08-2019  Afgelopen zaterdag was het weer zover :

De bal ging weer rollen voor ons en wel bij onze vrienden van SV Langeberg. Ter ere van hun 70 jarig bestaan hielden ze een veteranen en dames cup met een 5 tegen 5 toernooi.
Tuurlijk waren wij goed vertegenwoordig en wel met maar liefst 10 man. Het was een goed georganiseerd  toernooi met een knappe vierde plaats van ons.

Een vierde plaats die natuurlijk goed gevierd werd!!!!
Een goed begin laat de rest van het seizoen maar komen

 

De Leiders

 

 

 

Zaterdag 24-08-2019 We gaan weer beginnen…

Zaterdag is het weer zover: De bal gaat weer rollen voor onze veteranen.

Helaas zijn er enkele gestopt (altijd jammer wie het ook is , we hopen ze nog als toeschouwer tegen te komen)
Iedereen die gestopt is langs deze weg nog bedankt en tot vlug weer ziens.

Gelukkig is het zo dat we het geluk hebben dat zich inmiddels ook weer nieuwe veteranen zich aangemeld hebben.Zaterdag beginnen we met een toernooi 5 tegen 5 op het terrein van SV Langeberg aanvang toernooi VETERANENCUP is 18.00 uur TUURLIJK is iedereen WELKOM.

De Leiders

 

 

 

Zaterdag 30-03-2019 De Leeuw vet – RKHBS vet.

Zaterdag na het goed warmlopen kregen we allemaal nog een paar technische snufjes van Wim van Gaal te horen voor iedereen scherp te maken.

De tegenstander RKHBS vet was voor ons allemaal weer een nieuwe dus frisse uitdaging. De eerste helft waren de ploegen aan elkaar gelijk . Maar in de elfde minuut scoorde we via Huub 1-0. Hierna ging het spel over en weer tot aan de rust.

Na de thee kwamen weer net als vorige week goed uit de startblokken.
Dit resulteerde in een snelle 2-0 door onze altijd scherpe god old Guus. We hielden de tegenstander goed op zijn eigen helft en creëerde kansen. Er werd goed samen gespeeld in de tweede helft wat 3-0 op leverde dankzij een mooie lob van Nick. Door de druk op te voeren maakte de tegenstander fouten wat al snel de 4-0 bracht via Jelle (die gelukkig weer volledig hersteld was van zijn blessure. Dit was ook tevens de eindstand van een wedstrijd die alweer goed geleid werd door Noël. Hierna werd nog gezellig na geborreld door beide partijen.

De Leiders.

Zaterdag 23-03-2019 De Leeuw vet – SV Geuldal vet.

Na het afmelden van Alfa Sport ivm met te weinig mensen hadden we in SV Geuldal onze tegenstander voor zaterdag ⚽ gevonden.

We begonnen afwachtend wat de tegenstander  goed gebruikte om het middenveld goed te bezetten. Met gevolg dat we in de veertiende minuut al op 0-1achterstand stonden. Maar dat zijn we wel gewend, dus herpakte we ons en scoorde door Maikel Theunissen 1-1.Met deze gelijke stand gingen we ook rusten.

Na de rust moesten we het stellen zonder William ivm parelloop verplichtingen op zondag (top conditie die kerel). We zaten deze week goed in de wissels (hopelijk blijft dat ook zo als er Uit gespeeld wordt).
De tweede helft begonnen we sterk ? al snel maakte good old Guus 2-1.
Hierna hadden wij het beste van het spel wat resulteerde in 3-1(Maikel),4-1 (Pascal),5-1 (Huub). Het was goed om te zien dat er met plezier in vooral de tweede helft gevoetbald werd . Jongens met deze opkomst en inzet kunnen wij als leiders niet anders zeggen:
WIJ  ZIJN OP DE GOEDE MANIER BEZIG!!!!!

De Leiders

Zaterdag 16-03-2019  De Leeuw vet – vv Doenrade vet

Om 17.00 begonnen we tegen een altijd moeilijke tegenstander Doenrade.
We hadden het zwaar met hun middenveld waar enkele balvaardige mensen op stonden die veel bewogen. Na 25 minuten keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Maar al kort daarna was het good old Huub die 1-1maakte. Vlak voor rust kreeg Pascal nog een elleboog in zijn gezicht waardoor hij groggy op het veld bleef liggen. Een ernstige blessure aan het gezicht (een tand eruit, hersenschudding) (BETERSCHAP namens alle veteranen ⚽) was het gevolg.

Na de thee had Doenrade vet het betere van het spel, al snel was het 1-2 en 1-3 en zelfs nog 1-4 (conditie…..).Gelukkig maakte onze Franse middenvelder Cyril nog 2-4. Onze tegenstander ⚽ was deze keer een maatje te groot. Volgende keer beter!!!!

De Leiders

Zaterdag 09-03 -2019 De Leeuw vet – LHC 1 vet.

Afgelopen zaterdag was het weer zover onze eerste thuis wedstrijd van dit jaar.
We  konden rekenen op een fitte tegenstander maar ook wij hadden natuurlijk weer een fitte selectie. Aanvang zoals gebruikelijk om 17.00 onder goede leiding van Henry Brouns (ivm ziekte van Noel) De eerste twintig minuten gingen gelijk op. Kansen over en weer tot aan de 25 ste minuut hierna keken we tegen 0-1 achterstand aan en gingen met deze stand ook de rust in.

De tweede helft begonnen we sterker, in de eerste minuten maakte we door een mooi afstand schot van Cyril 1-1. Maar helaas was de vreugde van korte duur in bijna dezelfde minuut stond het alweer 1-2. We lieten de tegenstander teveel ruimte met gevolg 1-3. Hierna maakte we nog uit een vrije trap 2-3 door Dave. Maar de afsluiting was een mooie 2-4 door LHC.

Achteraf had er meer ingezeten als we beter met onze kansen waren omgegaan (Guus)Na de wedstrijd werd er nog nagepraat onder het genot van goed eten en een lekker pot bier!!!

De Leiders..

Zaterdag 23-02-2019 Passart vet- de Leeuw vet

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover, onze eerste wedstrijd van dit jaar.
Passart was onze tegenstander om 17.00. Onze tegenstander kwam goed uit de startblokken, na de eerste aanval stond het al 1-0. Gelukkig zijn wij als team wel een achterstand gewend na samen hard werken was het in de derde minuut alweer 1-1 (MESSI) Hierna ging de wedstrijd op en neer van beide kanten. Tot in de 22ste minuut een onachtzaamheid in de achterhoede leidde tot de 2-1. Vlak voor rust was er een duel tussen onze keeper, Rene Z en de spits van Passart.

Tijdens dit duel kreeg Rene de knie in de ribben en kon helaas de wedstrijd niet hervatten na de pauze. (STERKTE namens je medespelers)


Na de thee verving Maikel T.  Rene Z. De tweede helft ging er van beide kanten stevig mannelijk aan toe. In de 55 ste minuut scoorde Cyril met een mooi afstand schot 2-2. Deze 2-2 werd ook tevens de eindstand. Langs deze weg willen wij de aanwezige toeschouwers bedanken voor het vertrouwen in weer een goede afloop…
(Jelle, Robbie Smit en natuurlijk Ronald Hendriks)

De Leiders.

05-12-2018

Zaterdag 02-12 de Leeuw vet – SVE vet  

Afgelopen zaterdag was het alweer onze laatste thuis wedstrijd en wel tegen SVE vet. We begonnen zoals gebruikelijk om 17.00. Onze selectie was weer top fit,na een goede warming up!!!

We begonnen zoals normaal goed en fel aan de wedstrijd. De wedstrijd ging gelijk op, maar helaas na een mooie aanval in de 15 min stonden we 0-1 achter. Tot aan de rust bleven we proberen vooruit te voetballen om zo toch de gelijkmaker te kunnen scoren . Maar tot aan de rust bleef het 0-1.
Na de thee werd het van beide kanten een stuk feller. Er volgde wat moeilijkere momenten voor de goed leidende scheids (Noel). Door een fout in de verdediging werd het 0-2. We herpakte ons goed en naar een goede solo van Pascal kregen we een pingel die benut werd door Dave (dus het doelpunt op naam van PASCAL!!!!) 1-2. De tegenstander was op vele momenten sneller en alerter, maar de 1-2 eindstand was wel een waar we achteraf mee kunnen leven.

Na deze laatste thuis wedstrijd kregen we nog bezoek van een oude bekende….. Er volgde nog een paar weer gezellige leuke momenten…
Bij deze willen wij ,de Leiders, iedereen bedanken die het heeft mogelijk gemaakt om ook dit jaar weer mooie leuke wedstrijden op ONS EIGEN TEREIN te kunnen spelen!!!!!!!

AANSTAANDE ZATERDAG  de laatste van dit jaar: DERBY TIJD……
BSV Limburgia vet – de Leeuw vet aanvang 17.00

27-11-2018

Zaterdag 24-11 de Leeuw vet – Groenester vet

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer eens zover een thuis wedstrijd. Groene Ster vet was onze tegenstander. Omdat de jeugd al bezig was op het hoofdveld begonnen we onze wedstrijd op het veld boven (gras). De lampies aan en maar je…maar helaas was een lamp stuk, wat het voetbalzicht niet ten goede kwam.

Wij begonnen sterk vonden elkaar redelijk. De tegenstander zat ons goed op de huid, wat leidde tot goeie stevige duels onderling. Na een bedoelde voorzet van EDDY ging de bal achter de doelman van Groene Ster 1-0. Hierna gaven we het middenveld steeds meer weg met het gevolg dat de tegenstander steeds sterker werd. Wat resulteerde in een hele grote niet te missen kans aan het eind van de eerste helft maar …….Rene lag op de goede plaats. Ruststand 1-0.

Na de thee speelde we op het hoofdveld op het kunstgras. We begonnen slecht en lieten de tegenstander te veel voetballen. Gevolg we gingen steeds meer achteruit voetballen,…… Tot het einde bleef het spannend in de verkeerde zin van het woord!!!!!!Maar we hielden vol. Eindstand 1-0. Conclusie ook slechte wedstrijden kun je goed afsluiten als je maar wat voor elkaar over hebt!!!!!!!!

De Leiders.

20-11-2018

Zaterdag 17-11 Langeberg vet – de Leeuw vet

Zaterdag was het weer zover de derby tegen de Langeberg vet. Langeberg waar we altijd goed worden ontvangen.

De wedstrijd begon niet al te best voor ons na 5 minuten stonden we al 1-0 achter. Maar al snel herstelde we de schade door een doelpunt van good old Huub 1-1. Hierna ging het over en weer aan beide kanten kansen.Tot aan het moment dat een aanvaller tegen Remco op liep of andersom en de scheids het een strafschop vond. Deze kon ook Rene niet keren 2-1.Dit was ook tevens de ruststand.

Na de thee: we weten nog altijd niet wat er in zat…. Het ging een stuk feller en agressiever (in positieve zin) bij ons . Wat resulteerde in een aanval waarin Messi (Andre Braamse) scoorde 2-2. We merkte dat er meer in zat en kregen vele goede kansen,waarvan we slechts nog een scoorde door weer good old Huub. Je zou denken “drie punten” in de pocket…….. Maar helaas in de laatste minuten gleed een van onze verdedigers de bal nog achter onze eigen doelman 3-3. Toch ondanks alles was het weer een goede sportieve pot van beide kanten.

Bij deze willen wij alle toeschouwers die zich de moeite hadden genomen bedanken!!!!!!

 

 

 

 

De leiders

13-11-2018

Zaterdag 10-11-NEC 92 vet – de Leeuw vet

Afgelopen zaterdag hadden we weer de altijd moeilijke en “verre” uit wedstrijd bij NEC 92. We begonnen ,tot genoegen van de leiders en de veteranen zelf,met een selectie van maar liefs 15 man.
De aanvang was TOP gelijk na de aftrap maakten we 0-1 door Sebastiaan. Dit was een mooie opsteker, zou je denken….

Maar voor we het wisten stond het 1-1 door alweer onoplettendheid in onze verdediging. Tot aan de rust bleef de wedstrijd op en neer gaan van beide kanten. We gingen rusten.
Na de rust maakte we onze bekende fouten . We hielden onze man niet,gingen op verkeerde momenten met teveel man naar voren.
Onze tegenstander speelde dit goed en fair uit tot 5-1. Een terechte eindstand die dankzij een paar goede momenten in de verdediging niet hoger is geworden. Na de wedstrijd hebben we er nog goed en lang over gepraat!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

De Leiders.

15-09-2018

Zaterdag 08-09 Minor vet – De Leeuw vet

Zaterdag was het eindelijk weer zover het balletje ging weer rollen. Door vele afmeldingen was onze'”selectie” uitgedund tot 10 personen. De tegenstander had er 12 en leende ons een speler waardoor we het wat later komen van good old Guus konden opvangen.

De wedstrijd ging in het begin gelijk op . In de 12 minuut scoorde Pascal na een goede voorzet van Jelle. (0-1) Maar in de 13 stond het alweer 1-1 door een goeie aanval van Minor. De eerste helft waren we wat ongelukkig in ons verdedigende spel. Dit zorgde in de 21 minuut voor een terug speelbal van Teun die via de lat achter Robin (keeper) viel. (2-1)

In de 24 minuut trapte Robin de bal richting de tegenstander die daar goed gebruik van maakte  (3-1) Tot aan de rust hielden we het doel schoon. Rust stand 3-1.

De tweede helft lieten onze jongens zich weer van hun goede kant zien. Goede inzet,wat ongelukkig in het afronden. De rust stand bleef ook de eindstand (3-1) Na de wedstrijd hebben we natuurlijk nog lang na gepraat!!!!

De Leiders.

17-05-2018

Zaterdag 12-05 Jabeek vet – De Leeuw vet.

Afgelopen zaterdag hadden we de verre uit wedstrijd naar Jabeek. Een wedstrijd waar het “gewone veld” ons vaker opbreekt. Deze keer begonnen we georganiseerd in de verdediging , wat een hoop scheelde. We creëerde van beide kanten kansen. Maar jammer genoeg waren de tegenstanders iets gelukkiger in de afwerking 1-0. We probeerde door inzet wat meer druk te zetten, mocht niet baten 2-0. Maar uit eindelijk werd de grootse inzet beloond met een doelpunt door good old Guus 2-1.

In de tweede helft hadden we vele kansen, maar op de een of andere manier wilde de bal niet in het netje. De 2-1 eindstand was gezien het spel vooral in de tweede helft onverdiend{maar de inzet was weer TOP} Henry alweer bedankt voor het vlaggen.

De derde helft ging ons toch nog goed af…..

 

 

 

 

 

 

 

 

De leiders.

09-05-2018

Zaterdag 05-05-2018 Eikenerveld vet – de Leeuw vet.

Zaterdag moesten we naar Eikenerveld . Zoals gebruikelijk werden we weer met open   armen ontvangen bij deze tegenstander. We begonnen deze wedstrijd met een internationaal gezelschap. Dit mede dankzij de inspanningen van Maikel Theunissen. Vandaar dat we vooraf even een mooie elftal foto lieten maken door onze eigen top fotograaf W.Wolthuis. De nieuwe aanwinsten:Cyril{fransman],Mark,Sebastiaan{beide Hollanders}.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wedstrijd:
We begonnen goed ,we speelden 4,4,2 {voor de kenners onder ons} het spel wat ons het beste ligt. Na een dik kwartier kwamen we op voorsprong door een afstand schot van Teun 0-1. Het bleef redelijk gaan we vonden en werkte allemaal goed samen. {ondanks de 3 nieuwe mensen}. Dit resulteerde in de 0-2 van good old Guus Weinreich. Maar kort hierna een onoplettendheid van onze achterhoede 1-2. Met deze stand gingen we ook rusten.

MAAAAAAR toen kwam weer die gevreesde tweede helft ……Voor we het wisten was het zover 2-2. Ondanks de tomeloze inzet van iedereen werd het toch nog 3-2 en 4-2 voor Eikenerveld. Maar als eind conclusie: goed gewerkt, nieuwe aanwinsten, dan komen de resultaten bijna vanzelf.

De Leiders.

06-05-2018

Zaterdag 28-04-2018 Schinveld vet – de Leeuw vet.

Zaterdag was het weer zover de verre uit wedstrijd naar Schinveld. Het bleek weer dat niet voor iedereen dichtbij een makkelijke opgave is!!!!!! Op papier hadden we 12 man maar we begonnen met wel geteld 9 EIGEN MENSEN!!!!!!! Dankzij de tegenstander konden we toch aan de wedstrijd beginnen{2 spelers van hun}. Het leven van begeleiders van het veteranen gaat niet over rozen {dat blijkt wel weer}.

De wedstrijd begon om 16.30. Wij begonnen goed eerste minuut een pass van Teun{Maikel}naar “snelle”Jelle,deze geeft de bal aan gastspeler Freek en die maakt 0-1. Het bleek later dat deze Freek niet zo heel vaak scoorde volgens de tegenstander [hadden wij ook eens geluk!!!} In de 5 minuut hielp onze eerder genoemde snelle spits een GROTE KANS om zeep. Kort hierna volgde de verdiende 1-1. Het spel ging redelijk over en weer.In de 20ste minuut maakte de keeper van Schinveld een blunder die Erik V netjes af maakte 2-1.Met deze stand gingen we rusten.

De tweede helft begon met een goed schot van Jelle op doel. Maar in de 48ste minuut stond het 2-2. Hierna waren we de weg kwijt en lieten sommige de kopjes hangen. Gevolg: 3-2, 4-2, 5-2 {waarbij nog helaas een eigen doelpunt van Robin}. De scheids vond het gelukkig hierna welletjes. Eindstand Schinveld vet -de Leeuw vet 5-2.

De Leiders.

 

29-04-2018

Zaterdag 21-04-2018 de Leeuw vet – Passart vet.

Na enkele jaren was het weer eens zover, een wedstrijd tegen de Passart vet. Door links en rechts wat te vragen kwamen beide teams met een elftal de wei op. De wedstrijd begon iets later ivm een jeugd wedstrijd{geen probleem voor die oudjes}. Het begin was lekker fel van beide kanten. Na een minuut of 10 een goeie aanval van onze kant 1-0 door Nick S. We konden mekaar goed vinden wat leidde tot verschillende mooie aanvallen. Maar helaas uit een voorzet van Passart kopte Teun{Maikel}loep zuiver achter Jos T.
“Een mooi doelpunt,vond ik als onpartijdige scheids”. Kort hierna was het tijd voor de altijd even lekkere thee{1-1 ruststand}

Na de rust begonnen we goed er werd goed gewerkt voor mekaar. Door goed opletten werd een lange bal van achteruit schitterend verzilvert door Jordy T. Na een aanval van Passart raakte Jos T.geblesseerd aan de lies. Hierna ging Robin keepen wat hem niet slecht afging. Alleen op een bepaald moment kwam de bal hoog met effect waar Robin niet op gerekend had{2-2} Ondanks dat we speelden zonder grensrechters verliep deze wedstrijd zonder problemen. Heren het was op sommige momenten een goeie stevige, mannelijke pot voetbal. De 2-2 eindstand was een terechte eindstand.

De Leiders.

 

18-04-2018

Zaterdag 15-04-2018 de Leeuw vet – Sv Langeberg vet.

Zaterdag was het weer zover, maar helaas deze keer konden we welgeteld 7″echte” veteranen op de been brengen. Maar met hulp van twee jonge senioren kwamen we zelf nog tot 9 spelende spelers. Gelukkig is dit geen wekelijks gebeuren, hoewel het aantal voetballende veteranen minder aan het worden is. Deze zaterdag was onze tegenstander met veel man gekomen en vonden het geen probleem mensen af te staan.

De wedstrijd begon dus om 17.00 11 tegen 11 dankzij mede SV Langeberg. Het was vanaf het begin een pittige leuke wedstrijd van beide kanten. De teams waren aan elkaar gewaagd.
Maar uit een aanval over links werd de bal voor de pot gegooid en maakte SV Langeberg 0-1. Op dat moment een verdiende voorsprong.
Met deze stand gingen we thee drinken.

Na de pauze begonnen we goed en gaven we niet veel weg. Maar op een moment ging een mooie lob van ongeveer de zestien het netje bij ons in 0-2. We kregen nog een strafschop mee maar deze werd gemist……..Zo eindigde een leuke pittige sportieve wedstrijd in 0-2.

De Leiders.

 

11-04-2018

Zaterdag 07-04-2018 de Leeuw vet -Vaesrade vet.

Na een goeie warming up konden we beginnen aan de wedstrijd tegen Vaesrade vet. Trouwens altijd een fijne tegenstander om tegen te voetballen. De wedstrijd leiding had good old Wim Woldhuis voor zijn rekening genomen.{je moet het maar durven ?}.
We begonnen goed aan de wedstrijd door de duels stevig aan te gaan. Maar na 10 minuten kregen we door een dekkingsfout achterin de 0-1 tegen. Zoals vaker gebeurde kwamen we al snel terug via Erik V.1-1. Er volgde tot aan de rust nog een paar goede aanvallen over en weer ,een gelijk opgaande “strijd” dus. Ruststand 1-1.

Na de thee gingen we goed uit de startblokken. William scoorde van 30 meter onhoudbaar onbereikbaar niet zichtbaar voor de keeper in de uiterste hoek 2-1. Niet kort daarna kreeg Huub het op de heupen en maakte een solo en scoorde met rechts in de linker hoek 3-1. Door een foutje in de verdediging kregen we een stafschop tegen,maar deze werd gemist. Maar even later was het toch zover de 3-2 door eemn vrij gelaten man in de verdediging. We gaven hierna het middenveld weg waardoor Vaesrade sterker werd. De 3-3 volgde na een foute pass op het middenveld. Je zou denken dan dat gelijke spel vasthouden. Maar iemand liet zijn man vrij staan gevolg 3-4. Dit was ook tevens de eindstand 3-4.

De Leiders.

 

04-04-2018

Zaterdag 31-03  2018 Brunssum vet – de Leeuw vet.

Zaterdag moesten we naar Sv Brunssum. We hadden 14 man dus we waren zeker met genoeg. De tegenstander had even tijd nodig om elf man het veld op te krijgen.
Dus we begonnen iets later[LANGERE WARMING UP!!!!!]. Het begon gelijk opgaand,maar na 5 minuten kwamen we toch 1-0 achter. Tot aan de rust ging het op en neer en waren er goeie kansen van beide kanten.

Na de rust maakte Nick F.al vlug 1-1.Hierna hadden we veel opgelegde kansen. Een mooi op gezette aanval werd goed afgesloten door good old Guus1-2. Maar helaas omdat we zelf de kansen niet benutte kregen we er wel een tegen 2-2. Na een uitval van Sv Brunssum vet, maakte een van onze ervaren verdedigers een foutje. Gevolg strafschop tegen deze werd goed benut 3-2.
We liepen hierna meer tegen ons zelf te voetballen. Na een aanval schot een aanvaller van Brunssum van 20 meter snoei hard de 4-2 binnen. Hadden we wat beter met de kansen om gegaan was de uitslag anders geweest.

Degene die ons uit geholpen hebben bedankt.

De Leiders

29-03-2018

Zaterdag 24-03  2018 Alfa Sport vet – de Leeuw vet.

Na weer een weekend zonder voetbal, was het zaterdag weer zover. In het kleedlokaal werd eerst uitbundig gezongen voor onze jarige: MARCO!!!
Omdat de tegenstander te weinig mensen had moesten 10 tegen  10 beginnen.Erik Veders was zo vrij om bij de tegenstander mee te doen.
Een scheids was er ook niet dus heb ik, Jos Miltenburg, me aangeboden zo dat we toch beginnen konden.

En wat een begin van onze kant voor we met de ogen hadden geknipperd stonden we al 1-0 achter. Zeker weten doen we het niet maar de spits van hun leek verrekt veel op Erik Veders [1-0].
Dus het was al gelijk alle hens aan dek voor de Leeuwen. Een onoplettendheid van onze verdedigers bracht Erik alweer in staat voor de 2-0 te scoren. Maar wij zijn wel wat gewend dus probeerde we wat meer naar voren te spelen. Door een duw fout in de zestien kregen we een pingel, deze werd benut door Huub (2-1)
We kregen hierna nog enkele kansen. Uit een van deze kansen scoorde good old Guus (2-2) Kort hierna was het tijd voor de welverdiende pauze.

EN NA DIE PAUZE………De tweede helft kunnen we heel kort over zijn. We maakte nog 2-3, maar daarna was het voorbij, er zat geen enkele lijn in .
Mensen liepen te veel met de bal waardoor wee veel onnodig balverlies hadden. Met gevolg een tegenstander die ondanks een man minder altijd een man vrij had.
Gevolg:3-3. En tot slot moet ik de scherpe spits van de tegenstander een compliment doen 4-3 (Erik)

Nee dit was niet een wedstrijd van ons om lang bij stil te staan. Supporters SORRY NAMENS ONS EN DE JONGENS!!!!!! Zaterdag weer een nieuwe kans UIT naar SV Brunssum aanvang 17.00 uur.

De Leiders.

14-03-2017

Zaterdag 10-03-2018 LHC vet – De Leeuw vet

Na twee afgelasten thuis wedstrijden, vanwege de weersomstandigheden,konden we zaterdag eindelijk weer het veld op. Deze keer waren we te gast bij LHC vet 1, we begonnen iets later vanwege een jeugd wedstrijd.

Dit kwam ons goed uit konden we de spieren nog wat losser gooien. We begonnen sterk iedereen deed waar hij goed in is en speelde ook op tijd de bal naar de medespeler.
Dus het goede begin was er en al snel resulteerde dat in ons eerste doelpunt gescoord door Marco 0-1. LHC vet begon meer tegenstand te geven maar toch benutte we alweer een goede kans Marco 0-2. (van wie zou die jongen dat neusje voor die doelpunten van hebben?)
We hadden veel kansen in de eerste helft mmmaaar ohhhh wat misten we ook zeg.
Misschien was ons koningskoppel niet vlijmscherp.Toch maakte we voor de rust nog maar liefs 0-3 JELLE.
Pa kon niet achter blijven dus pikte Guus zijn doelpunt ook nog voor de rust mee 0-4.

EN TOEN PAUZE.

Toen we begonnen weet ik zeker dat Wim en ik ELF spelers geteld hadden. Maar voor we het wisten stonden we met de rug de muur. Het leek wel of we twee man minder hadden. We kwamen er niet meer uit met gevolg een snelle 1-4. We hadden moeite om het middenveld weer terug te krijgen. Doordat we met de achterhoede niet altijd op tijd aansloten {ondanks dat de laatste man er constant op wees} Rene hield er gelukkig ook nog een paar goeie ballen uit,anders was onze duur verdiende voorsprong pleitte geweest.
Nu bleef de schade beperkt tot een 2-4 EINDSTAND.

Al met al een compliment voor IEDEREEN voor de tomeloze inzet samen.{alle ELF}

12-12-2017

Zaterdag 09-12-2017 BSV Limburgia vet-De Leeuw vet

Het was zaterdag alweer zover de laatste wedstrijd van 2017 voor ons. In ons kleedlokaal werd de meest waardevolle speler in het zonnetje gezet :Rene Zagar.
Daarna gingen we het veld op.Voor de wedstrijd hadden we een minuut stilte ivm het overlijden van Arno Hermans. (lid van Limburgia vet)

De wedstrijd begon slecht voor ons in de eerste minuten was het al 1-0. We hadden het moeilijk tegen deze sterke tegenstander.In de 17 de minuut was het dan ook 2-0. Het ging daarna iets beter met ons samenspel,we vonden mekaar weer . Helaas gingen we toch rusten met een 3-0 achterstand.

De tweede helft begon goed: een afstand schot van Jelle 3-1. We deden ons veel moeite maar deze tegenstander was een stuk beter als ons. Met gevolg 4-1 en 5-1. Een goede sportieve tegenstander maar deze keer een maatje te groot. De eindstand 5-1 een terechte stand.

Helaas zit het er dit jaar weer op, bedankt veteranen voor de goede opkomst elke keer (houd dit vast), ook Bedankt onze trouwe supporters van de 1ste, 2de en de DERDE HELFT.

 

 

Wij de Leiders wensen jullie alvast PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GOED 2018!!!!

05-12-2017

Zaterdag 02-12-2017 SVE vet-De Leeuw vet

Voor het eerst sinds jaren werd door ons een wedstrijd in de laatste maand van het jaar gespeeld. De wedstrijd vond plaats in Enighausen bij SVE.
We waren allemaal redelijk op tijd aanwezig aangezien het voor de meeste de eerste keer was tegen SVE uit. Het begon al goed in het kleedlokaal want voor klein en groot was er een wc (fijn voor al onze spelers niemand uitgezonderd)

We begonnen de wedstrijd gelijk op gaand. Maar naar de eerste 10 minuten gaven we het middenveld weg. Waardoor onze tegenstander sterker werd. Jammer genoeg door een slippertje van Rene werd het 1-0. Kort hierna uit een voorzet was het 2-0. Maar zoals vaker is gebleken vochten we ons weer goed terug (een goede teamgeest)
Dankzij goed doorzetten van Maikel (Teun) kreeg Jelle nog een grote kans. De goede inzet van onze kant werd beloont met een mooie voorzet van Guus waaruit Jelle 2-1 scoorde.
Niet veel later was het uit een counter dat Guus opnieuw Jelle vond 2-2. Met deze 2-2 gingen we ook rusten (dik verdiende rust)

De tweede helft begonnen we goed we zetten gelijk de tegenstander onder druk. Na korte tijd werd Jelle gevloerd in het strafschop gebied.
Helaas werd de penalty niet verzilverd door Noel. (kan gebeuren). We misten nog enkele opgelegde kansen. We hadden het betere van het spel de tweede helft.
Maar zoals vaker is gebleken : Maak je ze zelf niet doet de tegenstander dat!! Door een onoplettendheid van onze verdediging viel toch nog de 3-2.
Jammer maar jongens het was weer top om te zien hoe men zich voor elkaar inzet!!!

De Leiders.

28-11-2017

Zaterdag 25-11-2017 Groene Ster vet-De Leeuw vet

Zaterdag om 17.30 was het weer zover. Onze tegenstander Groene Ster is altijd een moeilijke is in het verleden gebleken.
Maar zoals altijd begonnen we positief aan de wedstrijd. De eerste helft had Groene Ster het betere van het spel.
Ondanks de vele kansen maakte wij toch 0-1 door Jelle (die ondanks alle omstandigheden toch er weer bij was).
Maar helaas maakte Groene Ster vlak voor rust 1-1. Dus met 1-1 werd de rust bereikt.

De tweede helft werden we overlopen door een veel betere tegenstander. Die af en toe nog te stoppen was, maar door persoonlijke fouten vielen ze toch de tegen doelpunten.
Al snel stonden we achter met 2-1. Deze helft ging het snel en bleek dat ondanks reddingen van Rene, dat deze tegenstander twee maten te groot was.
Het werd maar liefst 5-1. Een eenzijdige wedstrijd waar we allemaal weer een hoop van hebben geleerd. Maar ondanks de nederlaag was de derde helft toch zoals altijd wel weer gezellig.

De Leiders.

23-11-2017

Zaterdag 18-11-2017 SV Langeberg vet -DeLeeuw vet.

Het was weer tijd voor een derby. De opkomst was weer prima. We hadden er ook weer allemaal zin in.
De stemming was weer goed, alleen het weer werkte niet mee voor iedereen zoals op de bijgevoegde foto blijkt.

Na een goeie warming up, iets langer dan gewoonlijk, konden we weer de wei in.
Het begin was gelijk opgaand. Maar naar een fout in de verdediging van ons aller Messi{Andre B} kregen we een strafschop tegen 1-0.
Zoals vaker vochten we ons goed terug en in de 18de minuut scoorde good old William 1-1.
In de 25ste minuut slalomde Jelle door de verdediging en gaf de bal aan Marco maar helaas….
Er werd over en weer van beide kanten tot aan de grens gevoetbald {een goede mannelijke pot dus}
Bij de 1-1 stand gingen we rusten en opwarmen.

 

De tweede helft begonnen niet al te sterk. Maar naar 10 minuten stond Noel goed vrij voorin en scoorde beheerst als een geroutineerde veteraan 1-2. We bleven goed stand houden maar de tegenstander was de tweede helft een stuk sterker dan de eerste helft.
Doordat we goed druk voorin zette scoorde een verdediger van SV Langeberg in eigen doel 1-3. Na de 1-3 werd het aan beide kanten een stuk feller.
Wat na slecht uitverdedigen leidde tot 2-3.

 

Maar we bleven daarna goed voetballen en zorgde dat na een goede harde wedstrijd we als winnaar van het veld afgingen.
Jongens de complimenten van ons voor de goede opkomst elke keer,en de goede inzet voor mekaar.

De leiders.

13-11-2017

Zaterdag 11-11-2017  Nec 92 vet – De Leeuw vet

Na een goed feest het weekend ervoor mochten we zaterdag weer aan de gang. Het weer was niet voor iedereen even fijn om te voetballen. Maar onze echte kerels stonden met of zonder trainingsjack op het veld. Aangezien de tegenstander maar 9 man had was Huub zo behulpzaam om bij de tegenstander uit te helpen.

Dus we begonnen met 10 tegen 10. Het begin was aftasten, maar al vlug scoorde Robin 0-1. Maar helaas door slecht verdedigen scoorde Nec 92 1-1. Vlak voordat het rust was bewoog Jelle en scoorde zodoende een mooie 1-2. Tijd voor de welverdiende rust.

Na de rust begonnen we gelijk goed gevolg een mooi doelpunt van Rob 1-3 Maar helaas Nec 92 kwam terug 2-3. Doordat ons elftal zich goed samen pakte maakte we nog 2-4{Jelle}. De eindstand werd bepaald door good old William 2-5. Al met al weer een vruchtbaar weekend !!!!

De Leiders.

30-10-2017

Zaterdag 28-10-2017  SV Brunssum vet-De Leeuw vet.

Na over en weer gebeld te hebben deze week werd er toch gevoetbald en wel uit bij SV Brunssum vet. De beide partijen hadden door “omstandigheden” ieder 9 man.

De eerste helft waren we goed op dreef we kregen best veel kansen. In de 25 minuut maakte Guus 0-1, maar in de 27ste was het alweer 1-1. Kort hierna een mooie voorzet van”MESSI”{Andre} die werd ingekopt door Fred 1-2. Hierna gingen we rusten.

In de tweede helft werd het na een mooie aanval van Noel en Jelle de 1-3 gescoord door onze weer veel bewegende Jelle. Dit gebeurde nog net voordat sommige van in de winterslaap waarschijnlijk gaan!!!!!! Daarna een goeie aanval nog met Jelle en Guus maar Guus kon het helaas niet afmaken. Daarna maakte SV Brunssum 2-3.

Toen ging het bij ons hard :eerst viel Jan uit met blessure, daarna Guus waarna onze jeugdige Robin ook nog volgde. Ja toen waren er opeens nog maar 6 . Gevolg 3-3 waarnaar we toch stand hielden tot het eindsignaal.

GOOOOOOOL Jelle via Youtube

 De Leiders.


23-10-2017

Zaterdag 21-10-17 De Leeuw vet- SV Brunssum vet.

We begonnen de wedstrijd met 1 minuut stilte ivm het overlijden van Nol Hendriks (vader van ons lid Ronald),en het overlijden van lid van SV Brunssum: Huub van Geenen.

We begonnen de wedstrijd lekker fel dit resulteerde in 1-0 door Dennis Wobbe. Dit was maar van korte duur of Brunssum scoorde alweer gelijk 1-1.
Na 17 min kreeg Math nog een grote kans maar helaas!!! We gingen thee drinken met een ruststand van 1-1.

Kort na het begin van de tweede helft viel al snel de 1-2. Vlak hierna viel onze keeper Jos T uit met een lies blessure. Gevolg dat we een paar omzettingen moesten doen zodat Robin kon keepen.
Wat hij trouwens goed gedaan heeft. Na een goede een twee met Jelle maakte Guus de 2-2 . Hierna werd het van onze kant een heel stuk minder. Huub en Guus vielen nog uit met blessures. In de tussentijd had Brunssum al 2-3 gemaakt.  Zo stonden we op een gegeven moment met 9 man . Maar een van de spelers van Brunssum (Eddie Gosselaar} hielp ons daarna uit .
Waardoor we de wedstrijd toch nog met 10 konden beëindigen

Deze wedstrijd werd goed geleid door Noel. De thee was verzorgt door Henry. De derde helft was weer goed verzorgt goed eten door onze dames.

De Leiders


17-10-2017

Zaterdag 14 oktober Schinveld vet-De Leeuw vet.

Op verzoek van Schinveld vet begonnen we om 16.30 uur. Naar een gelijk opgaande wedstrijd wist de thuis ploeg in de 10 minuut te scoren 1-0. Dit was ook tevens de rust stand.

In de 46 minuut zou iemand Jos T na getrapt hebben waarop deze uit het veld liep. Hierna ging Nick Severijns in het doel staan. Na de 3-0 maakte Pascal nog de 3-1 . Daarna maakte Schinveld vet ook nog 4-1 en 5-1.

 

Conclusie: Een wedstrijd met twee gezichten de eerste helft gelijk opgaand, maar mede door toedoen van meerdere jongere voetballers bij de tegenstander werd het verschil in de tweede helft in doelpunten omgezet.

Warming up via Youtube

Zaterdag 21 oktober om 17.00 uur De Leeuw vet -SV Brunssum vet.

De Leiders.

 


11-10-2017

Zaterdag  07-10-2017  De Leeuw vet. – Alfa Sport vet.

Zaterdag speelde we thuis tegen de fusie ploeg van Adveo vet en Schinnen vet. Net als vorige week begonnen we niet sterk aan de wedstrijd. Maar nadat iedereen gewend was waar en wie bij hun stond,werd ons spel ook beter.Het gevolg was 1-0 door Huub,niet veel tijd daarna was het alweer Huub die door goed doorzetten 2-0 scoorde.
Na een goede en sportieve eerste helft werd er voor rust gefloten door de goed leidende Henry Brouns.

De tweede helft kwam onze tegenstander fel maar sportief uit de startblokken. Door mekaar te steunen en samen te bikkelen en niet te zeuren vingen we dit goed op. Wat weer als resultaat gaf dat we kansen kregen. Een van die kansen werd afgemaakt door Huub {ja maar liefst 3 keer}. Kort hierna hadden we nog een hele grote kans ,Huub legde de bal naar rechts op Erik maar helaas.
Hierna volgde het eindsignaal : De Leeuw vet- Alfa Sport vet (3-0)

Na een goede sportieve wedstrijd werd er in het kleedlokaal nog gezongen voor de jarige Guus. Hierna werd de derde helft gespeeld in de kantine. Waar weer goed eten door onze dames geregeld was. Henry bedankt voor het fluiten namens de veteranen.

Zaterdag 14 oktober 2017 om 17.00 Schinveld vet- De Leeuw vet.

De Leiders.


02-10-2017

Zaterdag 30-09-2017  Vaesrade vet.-De Leeuw vet.

Vaesrade vet. was deze keer onze tegenstander.
Een tegenstander waar we altijd veel moeite mee hebben ,dus we waren gewaarschuwd.
Het begin van de wedstrijd hadden we het betere van het spel .
Door goed te dekken en er direct op te zitten hadden we gelijk een paar kansen..
Gevolg 0-1 voor ons door Teun {Maikel T}, niet veel lang daarna door een mooie voorzet van Huub scoorde Nick S 0-2. Dit was tevens de ruststand.
Na de thee begonnen we afwachtend waardoor Vaesrade een goeie kans kreeg die gelukkig op de lat kwam.Kort hierna maakte Teun zijn tweede van de middag.0-3.
Je zou denken kat in het bakkie {of zoiets} nou …. Bij Vaesrade waren inmiddels een paar spelers geblesseerd maar toch presteerde zij het om terug te komen tot 2-3.
Maar gelukkig her pakte we ons weer Math scoorde na een mooie gezamenlijke aanval 2-4.
Kort hierna volgde de 2-5 door Erik Veders {uithulp}.
Onze tegenstander eindigde de wedstrijd met acht man een gevolg van blessures aan hun kant. Maar jongens jullie hebben deze week laten zien dat we ook als een team spelen kunnen.

Zaterdag de volgende klus: De Leeuw vet -Alfa sport vet om 17.00.

De Leiders.


25-09-2017

Zaterdag 23-9-2017 Bsv Limburgia vet.-De Leeuw vet.

Om 17.00 was het weer zover: We begonnen de wedstrijd tegen Bsv met een brede selectie van maar liefs 15 man.
De eerste helft hielden we redelijk stand en werkte we allemaal wat we konden.
Gevolg we kregen zelf ook redelijk wat kansen maar deze bleven helaas onbenut.
Maar onze tegenstander benutte we twee kansen. Gevolg: 2-0 achterstand met de rust.

De tweede helft liepen we vanaf het begin achter de tegenstander aan.
We werkten allemaal hard voor het resultaat zo positief mogelijk te houden .
En mede door het goede keepers werk van Rene Zagar,bleef de schade beperkt tot een 5-0.

Bsv Limburgia vet-De Leeuw vet 5-0.

De Leiders


16-09-2017

De Leeuw vet – Limbricht/Swentibold vet

Om 17.00 was het weer zover,we begonnen weinig overtuigend aan onze tweede wedstrijd. Limbricht had de eerste helft duidelijk het betere van het spel .Want door twee misverstanden in de verdediging werd de rust bereikt met een 0-2 achterstand(trouwens een mooie kopbal van FREDDIE,waar Jos T niet op gerekend had).

De tweede helft begonnen we sterk: Teun scoorde met een schitterend afstand schot 1-2.Het spel van ons werd beter,wat volgde was de 2-2 door uit hulp Nick S. Maar helaas Limbricht maakte weer 2-3. We waren al in de laatste minuten :na een overtreding gaf de goed leidende Wim Wolthuis ons een penalty. De penalty werd goed ingeschoten door Noel N.Eindstand 3-3.
Een mooi resultaat, met dank aan Henry B voor het vlaggen, John M voor de thee en natuurlijk de scheids Wim Wolthuis.

Volgende week:Bsv Limburgia vet-De Leeuw vet om 17:00 uur.

De Leiders


Zaterdag 09-09-2017

De Leeuw vet – Minor vet.

Ook de veteranen zijn aan het nieuwe seizoen begonnen.
Afgelopen zaterdag was het zover.
De eerste helft hadden we allemaal veel opstart problemen behalve onze tegenstander waardoor we met de rust al 0-3 achter stonden.De tweede helft was het een stuk beter van onze kant veel kansen weinig/geen doelpunten.
Eindstand:0-3.

Zaterdag herkansing thuis om 17.00 tegen vv Limbricht vet.

De LEiders