Sylvia houdt stand tegen De Leeuw

Zondag ontving Sylvia koploper De Leeuw op d’r Berg in Landgraaf. Beide teams waren zeer gemotiveerd voor deze wedstrijd, daar waar De Leeuw een kleine kans had om het kampioenschap te verzekeren. Sylvia bevond zich in een prima flow, met drie overwinningen zonder tegendoelpunten op rij en daarmee op jacht naar een periodetitel. De Leeuw kon zich bij minimaal een punt opmaken voor de kampioenswedstrijd volgende week tegen Zwart-Wit ‘19.

De wedstrijd begon in een redelijk hoog tempo. Beide ploegen kozen voor een spelstijl om hun aanvallers snel aan het werk te zetten, waardoor het spel op en neer golfde. In het eerste deel van de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar leek Sylvia iets gretiger. Na zo’n 25 minuten resulteerde dit ook in een voorsprong. Na een voorzet vanaf de linkerflank was het Sander Rutjens die de bal in het strafschopgebied wist klaar te leggen voor Rick Borjans, die op zijn beurt wel raad wist met deze kans en de 1-0 achter de weifelende doelman Nick Frolichs kopte.
Beide ploegen bleven ook in het tweede deel van de 1e helft de aanval zoeken. Uiteindelijk was het De Leeuw dat het net wist te vinden. Uit een vrije trap vanaf de zijkant, was het uiteindelijk Zico Bock die bij de twee paal de bal kon binnen koppen. Niet veel later leek de spits ook zijn tweede treffer te kunnen maken. Na een overtreding op Mathijs Peters binnen het strafschopgebied kon de scheidsrechter niets anders dan de bal op de stip leggen. Bock liet het buitenkansje echter liggen en schoot de bal over. De ploegen leken met een gelijke stand de rust in te gaan, totdat in de laatste minuten voor de rust Sander Rutjens wederom Rick Borjans door de lucht wist te bereiken, die vervolgens volledig vrijgelaten het leer in het doel wist te werken en hiermee Sylvia wederom op voorsprong bracht.

Na de rust veranderde het spelbeeld. Na wat omzettingen in de ploeg van De Leeuw waren het de gasten die in deze helft duidelijk de overhand kregen. Na een kleine tien minuten spelen resulteerde dit overwicht in de gelijkmaker. Zo wist Robin Kleintjens goed te anticiperen op een inschattingsfout in de Landgraafse defensie en werkte op fraaie wijze de bal achter doelman Bayron Godschalk: 2-2. Ook in het laatste half uur had De Leeuw het overwicht en creëerde enkele kansen waarmee slordig werd omgegaan. Sylvia kon zich af en toe aan de druk onttrekken en via snelle tegenstoten wat gevaar stichten. Het ontbrak echter aan de benodigde scherpte in de laatste pass om het de doelman van de gasten nog echt lastig te maken. Een doelpunt van De Leeuw leek in de laatste fase van de wedstrijd nog in de lucht te hangen, maar de thuisploeg wist stand te houden en hield hierdoor een punt over aan het treffen met de koploper.

De uiteindelijke 2-2-eindstand kan worden gezien als een prima teamprestatie van de ploeg van trainer Jordy Jeukens, die zich tevreden toonde met het gelijkspel, wetende dat op basis van de 2e helft De Leeuw meer had verdiend. Volgende week zaterdag kunnen de Brunssummers het klusje klaren. Dan wacht namelijk een confrontatie met Zwart Wit ’19 uit Eys en mag het zich bij winst tot kampioen in de 4e Klasse B kronen.

Tekst: Zico Bock. Foto’s: Jan Lammers. Voor alle foto’s klik HIER