De Leeuw 1

2 - 3

Sporting Sittard'13 1

17-03-2022 Wedstrijdverslag

Op Sportpark Klingelsberg was het op deze doordeweekse donderdag een mooi affiche tegen Sporting Sittard. Sporting Sittard werd bestempeld als een van de titelkandidaten, maar wist mede door in mindering gebrachte punten nog niet de gewenste stand in het klassement te bemachtigen.

De Leeuw weet al snel een kans te krijgen, waarbij Stan Schilperoort wordt vrijgespeeld maar niet genoeg kracht achter de bal kan krijgen. Na 5 minuten wisten de gasten uit Sittard 1-op-1 te komen met doelman Sven van Bree, maar de goalie weet redding te brengen. In de 10e minuut wist Tom van Vugt goed een bal van de lijn te halen. Sporting Sittard blijft het eerste kwartier pushen. Toch is het Stan Schilperoort, die na goed voorbereidend werk van Thijs Hildebrand, met een afstandsschot de keeper wist te verrassen en de 1-0 op het scorebord brengt. Niet veel later wist Tom van Vugt van 30meter gevaarlijk uit te halen, maar deze gaat rakelings over. In de 21e minuut komen de gasten weer op gelijke hoogte, 1-1, nadat zij over links doorkomen en de 16 indringen. Hierna weten de Leeuwen het iets beter op te pakken, maar dan is het Sporting dat op een 2-1 voorsprong komt. Een afgeslagen bal wordt opnieuw de 16 ingebracht en door de nummer 19 met veel gevoel binnen gevolleerd. Echter, op slag van rust kon de Leeuw weer bouwen op spits Bram Peters die met een halve volley de bal binnenkant paal binnenschiet, 2-2.

In de 2e helft neemt het tempo iets af. Het duurt even, maar Sporting Sittard weet op een 2-3 voorsprong te komen nadat een zwabberbal niet geklemd kon worden door de keeper. Uit de rebound wist de alerte spits van Sporting te scoren. In de laatste 5 minuten voert de Leeuw de druk op. Een vrije trap van Stan wordt nog getoucheerd. De corner die hieruit volgde kwam nog op de lat en hiermee kon de 2e nederlaag voor de Leeuw niet voorkomen worden.