1ste wedstrijd verslagen

11-03-2018

De Leeuw keert opnieuw met de volle buit huiswaarts

Een winnaar verdiende het duel tussen Brevendia en De Leeuw eigenlijk niet. Beide ploegen wisten nauwelijks te combineren en van goed voetbal was er dan ook zeker geen sprake. Zo werden de keeperstenues van Teun Steijvers en Nick Frolichs nauwelijks vies, maar ging De Leeuw uiteindelijk toch met drie punten terug naar Brunssum, waardoor het een serie van vier overwinningen op rij neerzet.

Na een week rust – alle competitiewedstrijden werden door de KNVB afgelast – mochten beide ploegen weer eens opdraven. De openingsfase was duidelijk voor de gasten uit Brunssum, waardoor Brevendia al vroeg in het duel onder druk kwam te staan. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Eenmaal was Mathijs Peters namens De Leeuw dichtbij de openingstreffer, maar in plaats van de bal binnen te koppen, trachtte hij het leer met zijn voet tevergeefs op doel te krijgen. Aan de andere kant moest doelman Frolichs eenmaal ingrijpen op een afstandsschot van Ben Kierkels. Ook de geheel vrijstaande Sil Wolters had de mogelijkheid de score te openen, maar zijn kopbal belandde ruim naast het doel. Dit waren dan ook de spaarzame kansen uit de eerste helft.

In het tweede bedrijf zou het spelbeeld nauwelijks veranderen. De Leeuw met het meeste balbezit, weinig kansen en Brevendia dat middels het hanteren van de lange bal chaos probeerde te creëren in de Brunssumse defensie. Pas twintig minuten voor tijd mocht het publiek opveren toen de ingevallen Edwin van Well de bal voortrok en met enig fortuin Jeffrey Geurts bereikte die met een puntertje doelman Steijvers kansloos liet: 0-1. Dit bleek later de winnende treffer, waardoor De Leeuw vier wedstrijden op rij in winst wist om te zetten en zich daarmee als promovendus lijkt te handhaven in de 3e klasse B. Zondag wacht een confrontatie met naaste buur Alfa Sport, dat eveneens 27 punten heeft behaald, maar hiervoor twee wedstrijden minder nodig had. Brevendia, dat nog vier inhaalduels te goed heeft, wacht een ontmoeting met hekkensluiter DESM, dat tot dusver puntloos onderaan staat op de ranglijst.

Tekst Zico Bock


25-02-2018

De Leeuw stuk effectiever dan Spaubeek

Terwijl veel wedstrijden werden afgelast vanwege de barre temperaturen, werd er in Spaubeek wel gewoon gevoetbald. Ondanks de kou scheen het zonnetje volop en zagen tientallen supporters het treffen met De Leeuw, dat vorige week met 6-1 hekkensluiter DESM versloeg.

In de heenwedstrijd werd men getrakteerd op een waar spektakel dat uiteindelijk diep in de blessuretijd werd beslist door De Leeuw-spits Zico Bock die destijds de 4-3 binnen schoot. Zondag was alles anders, want met veel lange ballen en weinig kansen kregen de supporters het niet bepaald warm van het vertoonde spel. Pas na een half uur spelen kon de thuisploeg voor het eerste wapenfeit zorgen. Een lobje van Erik Meijers belandde echter op de lat. Op slag van rust dook Jeffrey Geurts, vorige week nog viermaal trefzeker, na een fraaie steekpass van Maikel Kruishaar, alleen op voor de Spaubeekse doelman. De goaltjesdief bleef koel en schoot de bal beheerst in de lange hoek: 0-1.

Na rust zouden beide ploegen meer initiatief tonen en koos men vaker voor combinatiespel over de grond. Dit resulteerde in enkele kansen voor de thuisploeg, maar Tjeerd Ouwehand bleek ongelukkig in de afronding. Zo schoot de balvaardige aanvaller na een knappe actie op de paal en ook De Leeuw-doelman Nick Frolichs stond meermaals in de weg. Aan de andere kant was het wel raak toen Zico Bock ontsnapte aan de buitenspelval en de bal met veel gevoel langs doelman Robin Veenstra in het net deponeerde: 0-2. Daarvoor had de aanvalsleider vanuit een hoekschap al eenmaal het aluminium geraakt. Spaubeek drong aan en ging zichtbaar op jacht naar de aansluitingstreffer. Zo werd een bal van de doellijn weggehaald. In de counter bleek De Leeuw levensgevaarlijk, maar zowel Kruishaar als Geurts lieten zich foppen door een ‘nepfluitje’ toen zij vrij voor Veenstra kwamen, waardoor de stand op 0-2 bleef steken. In de slotminuut leek De Leeuw zelfs de eindstand op 0-3 te bepalen toen zij een strafschop toegewezen kregen na een overtreding op Kruishaar, maar na enige discussie bij de penaltystip was het Kruishaar zelf die de bal gekeerd zag worden door Veenstra. Hierdoor bleef het 0-2 en lijkt De Leeuw, met drie overwinningen op rij, zich nagenoeg veilig te hebben gespeeld in de 3e klasse B. Volgende week wacht een ontmoeting met laagvlieger RKVB uit Baexem. Voor Spaubeek wordt het zaak om de kansen om te zetten in doelpunten, zodat men weg kan komen uit de onderste regionen.

Tekst: Zico Bock


04-02-2018

Tiental De Leeuw in eindfase langs FC Geleen Zuid

Wie zondag aanwezig was op Sportpark Klingelsberg zag geen goede, maar wel een aantrekkelijk duel tussen De Leeuw, dat vorige week op eigen veld met 0-5 onderuit ging, en Geleen Zuid, dat de competitie uitstekend hervatte door Sportclub Leeuwen met 5-1 naar huis te sturen.

Van het matige spel dat De Leeuw vorige week vertoonde was in de openingsfase van dit duel niets meer terug te zien. De thuisploeg startte scherp en creëerde een drietal kansen, maar geen van allen werd verzilverd. Even later werd er wél gescoord. Vanuit de derde hoekschop op rij was Jack Geurts er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven en De Leeuw op voorsprong te zetten. Toen even later Stan Schilperoort na een aanval over meerdere schijven Jeffrey Geurts bediende, bleef laatstgenoemde koelbloedig en schoot met links het leer in de verre hoek. Hiermee scoorde Geurts, na lang blessureleed, zijn eerste treffer in competitieverband. Ondanks de 2-0 achterstand rechtte Geleen Zuid de rug. Zo werd de ene na de andere kans gecreëerd en brachten buitenspelers Martijn Lemmens en Tim van de Schoor met enkele fraaie acties de Brunssumse defensie in de problemen. Toch leek De Leeuw-doelman én uitblinker Nick Frolichs de eerste helft zijn doel schoon te houden door met enkele katachtige reflexen redding te brengen. Vlak voor rust moest de goalie alsnog capituleren toen Lemmens op doel schoot en Stijn Keulen, weliswaar vanuit buitenspelpositie, het laatste zetje gaf. De protesten aan De Leeuw-zijde mochten niet baten, want scheidsrechter Van Daal verklaarde dat het schot van Lemmens getoucheerd werd door een De Leeuw-speler en daardoor een nieuwe spelsituatie ontstond. Hierdoor gingen beide ploegen met een 2-1 stand de rust in.

In het tweede bedrijf nam de druk op het doel van De Leeuw toe, maar tot echte grote kansen kwam het niet. De Leeuw daarentegen had zichtbaar moeite met het aanvallende spel van de gasten. Na een uur spelen wist Geleen Zuid toch op gelijke hoogte te komen. Vanuit een inworp dook Lemmens ineens vrij op voor Frolichs, die de doelman met een knap lobje het nakijken gaf: 2-2. Aan andere kan was Zico Bock nog dichtbij een treffer, maar zag zijn inzet uit een hoekschop op de doellijn worden gekeerd. Toen even later Edwin van Well, invaller aan de kant van De Leeuw, zijn tweede gele kaart zag en daardoor met rood het veld moest verlaten, was het wachten totdat de ploeg van trainer Lei Beckers op voorsprong zou komen. Niets was minder, want waar de gasten niet meer wisten te scoren, deed De Leeuw dit wel. Invaller Mathijs Peters reageerde alert op een veel te korte terugspeelbal en zag op weg naar het Geleense doel Jeffrey Geurts niet over het hoofd. Met een beetje fortuin belandde de bal voor de linkervoet van de buitenspeler, die koel bleef in de afronding (3-2) en zijn ploeg hiermee de drie punten bezorgde.

Tekst: Zico Bock


28-01-2018

Haelen maatje te groot voor De Leeuw

Na een onderbreking van zes weken heeft Haelen laten zien haar goede vorm niet te zijn kwijtgeraakt in de winterstop. Zo werd De Leeuw op eigen veld met 0-5 verslagen, al had die score ook nog hoger kunnen uitlopen.

Toch was het eerste wapenfeit voor de thuisploeg, want al na 10 minuten was het Maikel Kruishaar die zijn ploeg op voorsprong leek te schieten. Deze deed dit echter vanuit buitenspelpositie, waardoor het doelpunt werd geannuleerd door scheidsrechter Van Veenendaal. Dit was tevens de laatste keer dat De Leeuw voor gevaar zorgde, want hierna was Haelen het gehele duel de bovenliggende partij. Met name aanvoerder Rick van der Linden zorgde meermaals voor paniek in de Brunssumse defensie. Het was dan ook niet gek dat de spits zijn ploeg op voorsprong kopte: 0-1. Kort hierna was het Joep Houben die de score verdubbelde. Dat deze voorsprong niet werd uitgebreid was te danken aan De Leeuw-keeper Nick Frolichs die meerdere malen moest ingrijpen, nadat er één of twee Haelen-spelers vrij voor hem opdoken.

Na rust zorgde Siem van Dijk, in de tweede helft uitblinker aan de kant van de gasten, met een fraaie treffer voor de 0-3, gevolgd door de 0-4 van Tom Bongaerts. De Leeuw leek met het inbrengen van Mathijs Peters, Stan Schilperoort en Stefan Budé op jacht te gaan naar de eretreffer, maar het was opnieuw Siem van Dijk die Frolichs kansloos liet (0-5), waarna de vleugelspeler onder luid applaus van de meegereisde supporters naar de kant werd gehaald.

Door deze klinkende zege blijft Haelen ongeslagen in de 3e Klasse B en zag het naaste belager Heksenberg onderuit gaan bij Lindenheuvel-Heidebloem, dat nu op drie punten achterstand komt van Haelen. Daarbij dient de kanttekening gemaakt te worden dat Haelen één wedstrijd minder speelde en in dit inhaalduel dus de voorsprong kan vergroten tot zes punten.

Tekst: Zico Bock


26-11-2017

Leeuwenstrijd vroeg beslist door thuisploeg

Zondag stond de Leeuwenstrijd tussen het Brunssumse De Leeuw en Sportclub Leeuwen uit Roermond op het programma. Echt spannend zou deze wedstrijd niet worden, omdat de thuisploeg al voor rust op een riante 3-0 voorsprong kwam en na rust het duel controleerde.

Terwijl iedereen na sprak over de spectaculaire Kohlenpott-derby in Dortmund, werd in Brunssum een heuse Leeuwenstrijd gestreden. Zo nam VV De Leeuw het op tegen Sportclub Leeuwen, dat het met slechts drie punten moeilijk heeft in de 3e Klasse B. De Leeuw daarentegen doet het naar behoren en behaalde tot dusver 11 punten, waardoor het in de middenmoot bivakkeert. Vanwege een dozijn aan afwezigen moest trainer Rob Pierik beroep doen op onder andere oud-prof Henri Heeren, momenteel trainer van de JO-19.

Het verschil tussen beide ploegen was echter al vanaf de eerste minuut duidelijk zichtbaar. Nog voordat alle supporters goed en wel het sportcomplex hadden betreden, was Maikel Kruishaar er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te tikken. De middenvelder, voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling, schoot daarmee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Toen halverwege de tweede helft Edwin van Well met een voorzet vanaf links Jeffrey Geurts wist te bereiken, leek De Leeuw deze score te verdubbelen. De volley van Geurts miste echter de juiste richting en belandde op het hoofd van collega-spits Zico Bock die het leer op fraaie wijze achter de Roermondse goalie wist te koppen: 2-0. Toen diezelfde Bock even later snelheidsduivel Etienne Mees lanceerde werd de score naar 3-0 getild. Mees bleef koel in de afronding en stiftte de bal beheerst in de lange hoek.

Na rust lag het tempo beduidend lager en was het De Leeuw dat veel ruimte kreeg. Tot een doelpuntenfestijn kwam het echter niet. Zo wist de thuisploeg na rust slechts één keer te scoren. Opnieuw was het Maikel Kruishaar die vanuit een voorzet van Etienne Mees opdook voor de sluitpost en ongehinderd zijn tweede van de middag produceerde. In de slotfase redde Sportclub Leeuwen de eer. Vanaf elf meter was het routinier John Burhenne die doelman Nick Frolichs kansloos liet: 4-1. Door deze overtuigende zege verstevigt De Leeuw haar positie in de middenmoot en kan het voorlopig naar boven kijken.

 

Tekst: Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers


19-11-2017

Heksenberg kan opnieuw niet winnen van De Leeuw

In de laatste confrontaties bleek De Leeuw een ware angstgegner voor Heksenberg, dat voor aanvang van dit seizoen tot titelkandidaat werd gebombardeerd door meerdere trainers in de 3e Klasse B. De ploeg van trainer Gerrit Olijve leek de ban te breken en kwam op een 2-0 voorsprong, maar uiteindelijk moesten beide ploegen de punten delen. In Brunssum werd het 2-2.

Omdat Heksenberg deze jaargang opnieuw haar thuiswedstrijden op het Sportcomplex In de Struiken van SV Langeberg afwerkt, mocht men zondag spreken van een stadsderby. De laatste twee keer dat Heksenberg – De Leeuw op het programma stond eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Op basis van de openingsfase beloofde deze editie een andere uitslag te krijgen. Zo was Heksenberg de bovenliggende partij, al bleven grote kansen uit. Het was dan ook niet gek dat Heksenberg enig fortuin nodig had om De Leeuw-doelman Nick Frolichs te passeren. Zo werd een vrije trap van Amir Ayadi van richting veranderd door Jack Geurts die hiermee zijn eigen doelman verschalkte. Nog geen vijf minuten later was het René Ritzen die de score verdubbelde. Zo schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied hard de bal tegen de touwen. Hierna gooide de gastenploeg enig schroom van zich af en kroop het langzamerhand uit haar schulp. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer. Op slag van rust wist Mathijs Peters met veel gevoel de bal bij Ralph Brinkman te krijgen, die volledig werd vrijgelaten: 2-1.

Na rust was van het offensief, waarmee Heksenberg in het eerste bedrijf speelde, niets meer over en was het De Leeuw dat de overhand kreeg. Halverwege de tweede helft trok clubtopscorer Zico Bock de stand gelijk. Vanuit een hoekschop van Guy Tuncbilek verraste hij doelman Luuk Janssen met het hoofd: 2-2. Tien minuten voor tijd leek De Leeuw er met de volle buit vandoor te gaan toen Robin Kleintjens op aangeven van Jeffrey Geurts de winnende leek binnen te schieten. Scheidsrechter Hameleers volgde echter het signaal van zijn assistent en keurde dit doelpunt af, tot groot ongenoegen van Kleintjens. Zo eindigt de onderlinge confrontatie opnieuw in een gelijkspel en is het Heksenberg opnieuw niet gelukt om te winnen van haar naaste buur uit Brunssum.

Tekst: Zico Bock


05-11-2017

De Leeuw herpakt zich en vindt aansluiting met subtop

Na de nederlaag tegen Alfa Sport (3-2) en met een lastig programma in het vooruitzicht heeft VV De Leeuw goede zaken gedaan door zich te revancheren tegen Brevendia. Afgelopen zondag werden de gasten uit Stramproy met 2-1 verslagen. Hierdoor vindt de ploeg van trainer Rob Pierik aansluiting met het linker rijtje in de 3e klasse B.

In de openingsfase lieten beide promovendi zien aan elkaar gewaagd te zijn. Het spel golfde op en neer, al had de thuisploeg het meeste balbezit. Met name door de hoge druk die De Leeuw hanteerde, was Brevendia slordig in de passing en verdween de bal veelvuldig over de zijlijn. Toen halverwege de eerste helft Zico Bock zijn tegenstander passeerde en de bal vanaf de rechterflank voor gaf, kwam Mathijs Peters gewiekst voor zijn tegenstander en wist, weliswaar in twee instanties, doelman Teun Steijvers te kloppen: 1-0. Een paar minuten later kwam Brevendia echter op gelijke hoogte. Zo werd eerst een doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel, even later was het wel raak. Terwijl De Leeuw-verdediger Tom van Vugt geblesseerd op de grond lag, kon Tim Roumen namens Brevendia – geheel vrijstaand – de bal achter Nick Frolichs werken.

Na rust drong De Leeuw aan en was het wachten op een doelpunt. Doelman Steijvers dacht hier anders over en met vier fraaie reflexen hield hij respectievelijk Mathijs Peters, Zico Bock en later de ingevallen Ralph Brinkman en Jeffrey Geurts van het scoren af. De grootste kans was nog wel voor Mack Engbers die na fraai combinatiespel van dichtbij op de sluitpost schoot. Een doelpunt kon niet uitblijven en halverwege het tweede bedrijf kwam deze dan ook. Net als in de eerste helft lukte het Bock om zijn tegenstander te passeren en de bal voor te geven. Zijn voorzet bereikte Engbers die op zijn beurt binnen het strafschopgebied gevloerd werd met een strafschop tot gevolg. Vanaf elf meter schoot clubtopscorer Zico Bock met zijn zevende treffer van het seizoen zijn ploeg op voorsprong: 2-1. Jeffrey Geurts, die na bijna acht maanden blessureleed voor het eerst minuten maakte in de hoofdmacht, leek zijn rentree op te fleuren met een doelpunt, maar zijn vrije trap belandde op de deklat. Een slotoffensief van de gastenploeg zorgde ervoor dat De Leeuw het laatste kwartier ver werd terug gedrongen. Diep in blessuretijd leek deze eindspurt beloond te worden met een gelijkspel, maar aanvoerder Sil Wolters zag na een handig één-tweetje zijn schot op een haar na naast gaan, waardoor De Leeuw met 2-1 wist te winnen.

Volgend weekend staat een beker/inhaalronde gepland, wat ervoor zorgt dat De Leeuw een vrij weekend geniet. Op 19 november wordt de competitie hervat. Dan speelt De Leeuw op Sportcomplex In de Struiken te Brunssum de derby tegen Heksenberg, dat met vier punten voorsprong terug te vinden is op de vierde plaats in 3B. Van de laatste vier confrontaties eindigde deze wedstrijd tweemaal in een 2-2 gelijkspel, terwijl De Leeuw in eigen huis beide keren met 4-2 wist te winnen. Het belooft dus een doelpuntrijk duel te worden.

Tekst: Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers


29-10-2017

Alfa Sport buigt twee keer achterstand om en wint in slotfase

Na twee overwinning op rij heeft VV De Leeuw uit Brunssum een nederlaag moeten incasseren. In de streekderby tegen Alfa Sport was de thuisploeg duidelijk de sterkste ploeg, al zag het er lang naar uit dat de fusieclub uit Oirsbeek punten gingen verspelen. Pas in de 89e minuut wist Henry Prescott zijn fout uit de eerste helft goed te maken door de verlossende 3-2 tegen de touwen te koppen.

Al vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat De Leeuw een lastige middag zou krijgen toen uit het niets Alfa Sport-aanvaller Rick Janssen vrij voor doelman Nick Frolichs mocht opduiken. De sluitpost bracht echter redding op deze inzet. De gasten hadden duidelijk zichtbaar de opdracht had gekregen om Alfa Sport het voetballen onmogelijk te maken. Terwijl zij veelvuldig de lange bal hanteerde, kon Alfa Sport rustig opbouwen en de bal rond laten gaan, wachtende op een gaatje. Toch was het De Leeuw dat, tegen de verhoudingen in, op voorsprong kwam toen spits Alfa-spits Henry Prescott een hoekschop van De Leeuw-speler Tom van Vugt achter zijn eigen doelman kopte: 0-1. Nog voor rust kon Peter Jan Erkens, met enig fortuin, vanaf de rand van het strafschopgebied de gelijkmaker binnenschieten.

Na rust drong Alfa Sport aan en ging het op jacht naar een doelpunt. Met name de standaardsituaties van de thuisploeg zorgden voor chaos in de Brunssumse defensie. Desondanks kwam De Leeuw opnieuw op voorsprong. Via Alfa-doelman Martijn Jacobs viel de bal voor de voeten van Jack Geurts, die het overzicht behield en zo Zico Bock bereikte, die niet lang twijfelde en de bal in het dak van het doel schoot: 1-2. Lang mochten de gasten niet genieten van deze voorsprong, want invaller Kenny Tokaya schoot even later, geheel vrijstaand, zijn ploeg op gelijke hoogte. Terwijl Alfa Sport op jacht ging naar de 3-2, trachtte De Leeuw een punt mee naar huis te nemen. Toch bleef de ploeg van trainer Rob Pierik uiteindelijk met lege handen staan. In de 89e minuut wist Henry Prescott zijn fout uit de eerste helft goed te maken door uit een voorzet van Dave Meens de verlossende 3-2 overtuigend tegen de touwen te koppen.

Tekst: Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers

 


22-10-2017

De Leeuw in tweede helft overtuigend langs HEBES

Nadat vorige week Spaubeek, na een sensationele comeback, met 4-3 werd verslagen, was het afgelopen zondag HEBES dat puntloos naar huis werd gestuurd. Met rust stond de brilstand nog op het scorebord, maar in de tweede helft wist De Leeuw over de gasten uit Beegden heen te lopen en werd het 3-0 voor de thuisploeg.

Na zeven maanden blessureleed nam trainer Rob Pierik Jeffrey Geurts weer op in zijn wedstrijdselectie. De doelpuntenmachine zag vanaf de bank hoe zijn ploeggenoten scherp aan het duel begonnen en HEBES het voetbal onmogelijk maakten. Zo werden de aanvalspogingen van de gasten aan banden gelegd en wist men ook de tweede bal te veroveren. Tot grote kansen leidde het echter niet, al waren er wel wat kansjes voor Mathijs Peters en Zico Bock. Guy Tuncbilek was misschien nog wel het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal. De fusieclub was slechts eenmaal dichtbij, maar doelman Nick Frolichs wist een stiftballetje van Lars Sonneville te pareren.

Na de thee ging de thuisploeg haastig op zoek naar de openingstreffer en stond HEBES-doelman Dick de Kwaadsteniet meermaals in de weg. Na een uur spelen was het eindelijk raak. Zo was het Etienne Mees die met buitenkant rechts op doel schoot, maar onderweg door Zico Bock tegen de touwen werd gekopt: 1-0. In plaats van door te drukken, zakte De Leeuw terug, waardoor de meeste ruimte achter de HEBES-defensie kwam te liggen. Met het inbrengen van Stan Schilperoort profiteerde de thuisploeg hiervan en stond Etienne Mees opnieuw aan de basis van een Brunssumse treffer. Na een lange rush wist Mees de bal strak voor te geven en het was invaller Schilperoort die op het juiste moment in liep en de bal overtuigend achter De Kwaadsteniet schoot: 2-0. Het slotakkoord was voor Zico Bock, nadat Schilperoort na een fraaie actie gevloerd werd binnen het strafschopgebied en Bock vanaf elf meter mocht aanleggen. Door de sluitpost de verkeerde hoek in te sturen, wist hij zijn tweede van de middag te maken en de eindstand te bepalen op 3-0.

Door deze tweede overwinning op rij heeft De Leeuw zich steviger genesteld in de middenmoot van de 3e Klasse B en is het met zeven punten uit vijf wedstrijden terug te vinden op een 8e plek op de ranglijst. Volgende week wacht een streekderby met Alfa Sport, dat tot dusver drie punten meer behaalde, maar eerder dit seizoen wel tot titelkandidaat werd gebombardeerd door trainer Rob Pierik.

 

Tekst: Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers

 


15-10-2017

De Leeuw boekt eerste winstpartij na spectaculaire comeback

De supporters die binnen druppelden zagen al snel na het eerste fluitsignaal Spaubeek-speler Kevin Scholte juichend weglopen. Uiteindelijk zouden diezelfde supporters getrakteerd worden op nog zes doelpunten, waarvan vier voor De Leeuw, waardoor het voor het eerst dit seizoen wist te winnen. Op Sportpark Klingelsberg werd het 4-3 voor de thuisploeg.

Na afloop kon Nick Frolichs er om lachen, maar bij een nederlaag was dit wel anders geweest. De doelman van De Leeuw stond aan de basis van de eerste tegentreffer, doordat hij Spaubeek-speler Kevin Scholte volledig over het hoofd zag na een terugspeelbal. In plaats van de bal het veld in te werken, werd deze afgepakt door de oplettende Scholte die vervolgens het leer in een leeg doel kon schuiven: 0-1. Toch kwam De Leeuw langszij. Op aangeven van Edwin van Well was het Zico Bock die de bal fraai achter doelman Robin Veenstra kopte: 1-1. Toen even later Stan Schilperoort naar de grond werd gewerkt, dacht men aan een strafschop, maar scheidsrechter Joosten oordeelde anders. Een minuut later legde hij de bal wél op de stip, al dan niet aan de andere kant. Zo kreeg Schilperoort de bal op zijn arm en kende de leidsman ditmaal wel een strafschop toe. Spaubeek-aanvoerder Sean Cobben liet Frolichs vanaf elf meter kansloos en schoot zijn ploeg, ietwat tegen de verhoudingen in, naar een 1-2 voorsprong.

Vlak na rust breidde Spaubeek deze score zelfs uit. Na een fraaie combinatie wist Ralph Vossen de ingevallen Erik Meijers in stelling te brengen. Laatstgenoemde twijfelde geen moment en schoot het leer beheerst tegen de touwen: 1-3. In plaats van de kopjes te laten hangen, rechtte De Leeuw de rug en toonde het veerkracht. Met deze ingrediënten hoopte de ploeg van Rob Pierik minstens een gelijkspel eruit te slepen en bracht de oefenmeester in de persoon van Mathijs Peters scorend vermogen in zijn ploeg. De invaller scoorde snel na zijn invalbeurt na fraai kap- en draaiwerk in het vijandelijke strafschopgebied de aansluitingstreffer door doelman Veenstra met een puntertje te verrassen: 2-3. Toen een paar minuten later Ralph Brinkman mocht invallen bij een hoekschop van ploeggenoot Guy Tuncbilek, voorzag de Spaubeekse defensie problemen. Niets was minder waar, want met zijn eerste balcontact kopte de boomlange verdediger de gelijkmaker binnen: 3-3. In de laatste twee wedstrijden wist De Leeuw de wedstrijd steeds in de slotfase uit handen te geven. Zondag was alles anders, want diep in de blessuretijd troefde Zico Bock Spaubeek-verdediger Gilbert Wijnen op kinderlijke wijze af en kon zo ongehinderd de bal achter doelman Veenstra schieten: 4-3. Hierdoor kroonde Bock zich tot matchwinner en bezorgde zijn ploeg daarmee de eerste overwinning van het seizoen. Alle blijdschap veranderde al snel in lichte paniek, nadat Bock in extase tegen de hoekvlag trapte. In plaats van terug te veren, schoot het plastic uit de grond en belandde het op het achterhoofd van een supporter, die een hoofdwond eraan overhield.

 

Desalniettemin was men bij De Leeuw zeer content met de drie punten en werd na afloop met name de strijdlust geroemd van de thuisploeg. Door deze overwinning neemt de ploeg van trainer Rob Pierik voorlopig afstand van de onderste regionen en kan het zich, wanneer er volgende week gewonnen wordt van HEBES, steviger vestigen in de middenmoot en misschien zelfs aanhaken bij de subtop.

Tekst: Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers

 

 

 

 


08-10-2017

De Leeuw in doelpuntenfestijn opnieuw onderuit

Na de nederlaag van vorige week tegen MMC Weert diende De Leeuw haar rug te rechten en revanche te nemen op RKVB, dat in de ogen van de geschorste trainer Rob Pierik niet tot één van de hoogvliegers zou horen. Terwijl assistent-trainer Dennis Janssen en de geblesseerde Jeffrey Geurts de honneurs waarnamen, ging de rood-witte equipe opnieuw onderuit en gebeurde dat opnieuw in de eindfase van de wedstrijd.

Na een zinderende openingsfase van de thuisploeg mocht De Leeuw haar doelman Nick Frolichs bedanken dat de score slechts 1-0 was voor RKVB. Zo kreeg RKVB in een tijdsbestek van tien minuten maar liefst vier tot vijf opgelegde mogelijkheden. Van al die kansen ging er slechts één in: Joost Hendriks gleed de bal bij de eerste paal binnen na een strakke voorzet vanaf rechts. Na dit doelpunt leken de gasten uit Brunssum wakker geschud. Tom van Vugt was met een afstandsschot dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde op de paal. Even later was de linkspoot verantwoordelijk voor het voorbereidende werk. Een indraaiende vrije trap werd door Zico Bock binnen gekopt, die daarmee de score gelijk trok. Toen Van Vugt bij zijn tweede poging van afstand de bal snoeihard in de winkelhaak schoot, kwam zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Op slag van rust leek De Leeuw die score uit te breiden, maar op aangeven van collega-spits Mathijs Peters schoot Zico Bock de bal op de lat.

Net als in de eerste helft kwam ook na rust RKVB goed uit de kleedkamer, want al snel wist Leon Milzcarek de gelijkmaker te verzorgen: 2-2. Toen kort daarna Thijs Wertel op fraaie wijze de bal achter doelman Nick Frolichs kopte en hiermee RKVB op voorsprong bracht, dienden de gasten alle zeilen bij te zetten. Dat lukte, want nog geen vijf minuten later was het Etienne Mees die vanuit de tweede lijn doelman Erik van Bilsen kansloos liet: 3-3. Zo leek het erop dat beide ploegen de punten zouden delen. Niets was minder waar.

Door een arbitrale dwaling – een duidelijke inworp voor De Leeuw werd door de leiding anders beoordeeld – kon de thuisploeg ongehinderd richting het vijandelijke doel lopen en was het Joost Hendriks die het duel besliste: 4-3. Door deze tweede nederlaag op rij bivakkeert De Leeuw in de onderste regionen van de 3e Klasse B en zal het in de komende twee wedstrijden, die beide op eigen veld worden afgewerkt, de punten moeten pakken om weg te blijven bij die gevreesde degradatiestreep.

Tekst: Zico Bock


01-10-2017

De Leeuw geeft voorsprong uit handen

De eerste thuiswedstrijd voor promovendus De Leeuw uit Brunssum is uitgelopen op een deceptie. Na een vroege voorsprong, moest men uiteindelijk het hoofd buigen voor MMC Weert, dat vlak voor tijd de eerste driepunter van het seizoen wist veilig te stellen.

De thuisploeg startte fris aan het duel en kwam al binnen het kwartier op voorsprong. Na een voorzet van Mack Engbers was het Mathijs Peters die op fraaie wijze doelman Loek Jacobs kansloos liet: 1-0. Lang zag het er naar uit dat die score verdubbeld zou worden, want de ploeg van trainer Rob Pierik liet bij vlagen goed voetbal zien en gaf de gasten uit Weert weinig ruimte om groot gevaar te stichten. Toch was het MMC Weert dat vlak voor rust op gelijke hoogte kwam toen De Leeuw-doelman Nick Frolichs de bal onvoldoende wegwerkte en Younes Didbih daarvan profiteerde: 1-1.

In het tweede bedrijf nam de ploeg van trainer Ronny Czornyj het heft in handen. Zo won het vrijwel elke tweede bal en drukte het De Leeuw steeds verder naar achteren met een bal op de paal tot gevolg. Ook het schot van aanvalsleider Joshua van Veldhoven miste de juiste richting. Aan de andere kant was De Leeuw niet bij machte om kansen te creëren. Daar waar veel mogelijkheden verloren gingen door slordig uitgespeelde counters, dook Zico Bock na gestuntel achterin op voor doelman Jacobs, die met een puike redding zijn doel schoon hield. Ook in de rebound wist de Weertse sluitpost tweemaal redding te brengen op de inzet van Mathijs Peters. Toen het erop leek dat beide ploegen de punten zouden delen, wist MMC-Weert middenvelder Stef Baetsen vlak voor tijd de winnende binnen te schieten, tot grote onvrede van de thuisploeg.

Baetsen zou namelijk vanuit buitenspelpositie gescoord hebben, maar scheidsrechter Bruekers negeerde zijn assistent volledig. Protesten vanuit De Leeuw-kamp resulteerde in drie gele kaarten en toen ook trainer Rob Pierik liet blijken het oneens te zijn met de beslissing van de leidsman, werd deze met een rode kaart uit zijn dug-out verbannen. Hierdoor bleef De Leeuw met lege handen achter en haalde het in de eerste twee wedstrijden slechts één punt. Volgende week wacht een ontmoeting met RKVB uit Baexem, dat ook nog wacht op haar eerste overwinning.

Tekst: Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers

 

 

 


25-09-2017

FC Geleen Zuid en De Leeuw delen de punten na zinderende slotfase.

Uit de kleedkamer van De Leeuw klonk zondagmiddag rond half 5 een welgemeend applaus. Het was voor de werkwijze en de inzet die de ploeg van trainer Rob Pierik toonde en een punt opleverde in de uitwedstrijd met FC Geleen Zuid. Vooraf zou men tekenen voor dit resultaat, achteraf was er toch een kleine teleurstelling, daar waar meer in had gezeten voor de promovendus.

Toch zag het er in de beginfase niet naar uit dat De Leeuw uiteindelijk de bovenliggende partij zou zijn. De thuisploeg speelde de bal zorgvuldig en in een hoog tempo rond en zocht meermaals uitblinker Tim van de Schoor, die met enkele acties continu voor dreiging zorgde. Het was ook de thuisploeg die de eerste grote kans kreeg, maar De Leeuw-doelman Nick Frolichs zag een scherp aangesneden voorzet voorlangs verdwijnen. Gaandeweg het duel kregen de gasten uit Brunssum meer grip op het duel wat resulteerde in enkele mogelijkheden. Zo stuitte Etienne Mees op doelman Maikel Schuffelen en werd Stan Schilperoort ondersteboven gelopen op weg naar het doel. Op slag van rust moest Nick Frolichs nog eenmaal handelend optreden na een te korte terugspeelpass van Ralph Brinkman.

Na rust draaide het spelbeeld volledig. Daar waar in het eerste bedrijf Geleen Zuid domineerde, was het De Leeuw dat in de tweede helft het meeste balbezit had en jacht maakte op een openingstreffer. Na een fraaie voorzet van Mack Engbers was Stan Schilperoort dichtbij een doelpunt, maar zijn schot verdween over het doel. Dat het niet meer gevaar kon stichten was te wijten aan de slordigheid in balbezit, met name in de eindpass. Daarnaast zag trainer Rob Pierik ook nog Danny Lammers wegvallen met een ogenschijnlijk ernstige hamstringblessure.

Volledig tegen de verhoudingen in was het Geleen Zuid dat op voorsprong leek te komen toen scheidsrechter Van Veenendaal een indirecte vrije trap toekende op zeven meter van het Brunssumse doel, tot groot ongenoegen van De Leeuw. Zo oordeelde de leidsman dat Brinkman opzettelijk de bal terugspeelde op Frolichs, die het leer vervolgens nietsvermoedend op pakte. Deze poging leverde geen doelpunt op, maar enkele minuten later was wel raak. Vanuit een slordig genomen hoekschop van De Leeuw, counterde Geleen Zuid met vijf man de overgebleven defensie zoek en was Bryan de Bie het eindstation. In twee instanties liet hij doelman Frolichs kansloos: 1-0. Op jacht naar de gelijkmaker bracht Pierik met Maikel Kruishaar en Stefan Budé twee verse aanvallende krachten binnen de lijnen. Laatstgenoemde bleek een gouden zet, want in de slotfase wist hij na een pass van Tom van Vugt de bal achterwaarts over de weifelende doelman Schuffelen te koppen en bepaalde hij de eindstand op 1-1.

Tekst:  Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers