1ste wedstrijd verslagen

Het wordt steeds spannender voor De Leeuw..

06-04-2019

Zaterdagavond stond de stadsderby tussen de Leeuw en Langeberg op het programma. De heenwedstrijd voor de winterstop eindigde in een 2-2 gelijkspel. Langeberg doet het goed dit seizoen en speelt nog mee voor een periodetitel en zelfs de tweede plaats is nog in zicht. De Leeuw beleeft een moeilijk seizoen en snakt naar punten en lijfsbehoud.

Zoals verwacht was het Langeberg dat sterker was en ook meer balbezit had. Maar doordat de Leeuw het veld klein hield en af en toe de defensie van Langeberg onder druk zette, werd er langs beide kanten vooral de lange bal gespeeld. Kleine overtredingen en veel commentaar onderling en op de scheidsrechter tekende de eerste helft. Langeberg kwam niet veel verder dan een aantal kleine momenten voor de goal van de Leeuw en een schot op de lat, de Leeuw was erg slordig in de eindpass en wist eigenlijk weinig tot geen gevaar te stichten in de eerste helft. We gingen rusten met de brilstand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Veel lange ballen, veel duels en overtredingen langs beide kanten. Een scheidsrechter die niet partijdig floot, maar werkelijk bijna niets zag. Zowel Langeberg als de Leeuw kwam een aantal keren goed weg met betrekking tot het krijgen van kaarten. Na 65 minuten vond Tom van Vugt met een diepe bal Jeffrey Geurts. Met een actie omspeelde hij zijn tegenstander en schoot de bal in de lange hoek, 1-0. Door deze goal hing er het gevoel van een stunt in de lucht, echter was het binnen 10 minuten alweer 1-1. Een corner werd niet goed weg gewerkt en de bal ging door de benen van twee spelers in de goal. Langeberg rook bloed en wilde flink doordrukken, dit lukte aanvankelijk niet, maar 10 minuten voor tijd werd de 1-2 binnen gekopt uit een vrije trap. Eenmaal nog dook Brian Vroomen gevaarlijk op in de 5 meter van de Langeberg maar de keeper was eerder bij de bal. Zo gingen de drie punten mee naar de Langeberg en wordt het steeds spannender voor de Leeuw.

Komende donderdag speelt de Leeuw een inhaalwedstrijd tegen RKVB, bij winst klimt de Leeuw weer 1 plek. Zondag staat de uitwedstrijd naar vv Sittard op het programma. Een belangrijke week dus voor de manschappen van Maurice Hamstra.

24-03-2019

Het negende gelijke spel…

Zondagmiddag stonden laagvliegers Obbicht en de Leeuw tegenover elkaar. Twee ploegen die eigenlijk een aantal plekken hoger op de ranglijst zouden moeten staan. De Leeuw speelde al acht keer gelijk dit seizoen, een aantal keren onfortuinlijk, en Obbicht heeft een behoorlijk goed voetballende ploeg.

Na lange tijd mochten de manschappen van trainer Maurice Hamstra weer eens aantreden op natuurgras. Vooraf wist de trainer dat het veld er niet al te best bij zou liggen, dit viel achteraf gelukkig nog mee. Maar het strijdplan zag er anders uit dan de afgelopen weken, door middel van druk op de achterhoede van Obbicht te zetten wilde de Leeuw fouten forceren in de opbouw. Dit lukte eigenlijk gehele de eerste helft prima, Obbicht had het moeilijk en kwam niet heel vaak in hun geliefde balbezit op de helft van de tegenstander. Na 5 minuten spelen wist Stan Schilperoort de bal te ontfutselen bij twee verdedigers van Obbicht. Zijn voorzet werd op waarde ingeschat door Maikel Kruishaar die knap tegendraads binnenschoot, 0-1. Enkele ogenblikken later was het alweer 1-1, een schot uit de draai van een aanvaller van Obbicht werd verkeerd verwerkt door Rubin de Schouwer en de bal verdween knullig achter de doellijn. De Leeuw ging niet bij de pakken neer zitten en probeerde de draad weer op te pakken. Voor rust leverde dit echter geen grote kansen meer op.

De tweede helft was Obbicht achterin sterker en zekerder, hierdoor werd de druk die de Leeuw wilde geven steeds minder en werd het een duel van de lange ballen. Beide ploegen wilden graag winnen, maar waren ook voorzichtig genoeg om niet te verliezen. Een rode kaart voor een aanvaller van Obbicht zorgde voor een overtal voor de Leeuw. Ralph Brinkman werd gebracht en de Leeuw ging voor de overwinning, dit zorgde direct ook weer voor meer ruimte voor Obbicht om te voetballen. Zo bleef het duel spannend tot aan de laatste minuut. Een inzet van Jeffrey Geurts ging voorlangs en een goal van Jasper Wijnen werd afgekeurd wegens buitenspel. De eindstand bleef steken op 1-1. Niet voor het eerst dit seizoen moet de Leeuw de punten delen met de tegenstander. Voor de negende keer dit seizoen speelt de Leeuw gelijk, iets waar je normaal 3 seizoenen voor nodig hebt..

Ondanks het gelijke spel zag de Leeuw wel Spaubeek verliezen, dus loopt het weer een punt uit op de concurrent om directe degradatie te voorkomen. Ook RKVB verloor van Alfa Sport en hierdoor stijgt de Leeuw op de ranglijst naar plek 12. Dit is nog geen veilige plek, maar het getuigt maar weer dat alles mogelijk is, zolang je je wedstrijden niet verliest! Volgende week geen competitiewedstrijd voor de Leeuw, de week erop volgt de stadsderby op zaterdagavond thuis tegen Langeberg.

17-03-2019

Alweer het achtste gelijke spel van de Leeuw dit seizoen…

Afgelopen zondag moest de Leeuw de zwaar beladen wedstrijd uit bij Spaubeek spelen. Bij verlies zou de Leeuw de rode lantaarn overnemen van Spaubeek (dat overigens 2 wedstrijden meer heeft gespeeld). Gelukkig kwam het zo ver niet, en werd het 1-1. Alweer het achtste gelijke spel van de Leeuw dit seizoen.

De beginfase was overduidelijk voor de gastheren. Met redelijk voetbal werd Spaubeek een aantal keren gevaarlijk rondom het doel van keeper Rubin de Schouwer. Na een kwartier spelen resulteerde dit in een 1-0 voorsprong voor Spaubeek. De Leeuw probeerde de rug te rechten maar dit lukte eigenlijk gedurende de eerste helft totaal niet. Tijdens de eerste helft mocht de Leeuw zelfs van geluk spreken dat Spaubeek de score niet uitbreidde. Na rust een ander spelbeeld. De Leeuw was feller en meer gefocust uit de kleedkamer gekomen. Met als gevolg een wedstrijd die in balans was. Beide ploegen voetbalden niet erg goed, maar er was wel veel strijd en overgave van beide kanten. Rond de 75e minuut was het invaller Ralph Brinkman die Maikel Kruishaar bediende, de sluwe Kruishaar wist wel raad met dit buitenkansje en plaatste de bal in de uiterste hoek aan de goede kant van de paal, 1-1! Vanaf dit moment ging de Leeuw gas terug nemen en was het Spaubeek dat nog aandrong, Rubin de Schouwer moest nog een aantal keren een bal uit zijn doel ranselen. Jeffrey Geurts ging in de laatste minuut nog 1 op 1 met de keeper vanaf de eigen helft, maar hij had niet meer de scherpte om dit klusje te klaren. Zo bleef de stand steken op 1-1 en blijft de Leeuw voorlaatste staan in de stand. Met nog twee inhaalwedstrijden in het verschiet kan de Leeuw 7 punten voorsprong nemen op Spaubeek, maar dat wordt logischerwijs een hele klus voor de ploeg uit Brunssum.

Komend weekend moet de Leeuw weer een uitwedstrijd spelen, ditmaal tegen Obbicht. Een ploeg die ook onderin de stand staat, maar daar eigenlijk qua voetbal niets te zoeken heeft. Thuis werd er met 3-2 gewonnen van Obbicht. Kijken of de leeuwen dit komende zondag kunnen herhalen.

24-2-2019

Gemiste kansen breken onze Leeuwen op…

Zondagmiddag ontving de Leeuw de nummer vijf van de ranglijst, namelijk MMC Weert. In de uitwedstrijd werd er gelijkgespeeld met 1-1. Vers in het geheugen van alle leeuwen stond nog de enorme kansen die niet verzilverd werden tijdens deze wedstrijd. Het was dan ook te hopen dat het deze middag beter zou gaan.

Vanaf de start was het een wedstrijd die in evenwicht was, de eerste gevaarlijke momenten en kansen ontstonden voor het doel van de gasten. Het ontbrak echter aan scherpte bij de voorhoede van de Leeuw. De gasten hadden het moeilijk om door de organisatie van de thuisploeg heen te voetballen. Toen na een half uur spelen Jeffrey Geurts met een steekbal Maikel Kruishaar vrij voor de keeper wist te zetten, wist laatstgenoemde de bal goed binnen te schieten, 1-0. Het was MMC Weert dat hierna een aantal keren zeer gevaarlijk werd, veelal via hoekschoppen. Doelman Nick Frolichs wist zijn doel schoon te houden, we gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust een beter MMC Weert, iets dat te verwachten was uiteraard. De Leeuw liet zich meer aftroeven in de duels en er werd minder gretig om de bal gevochten op diverse plekken op het veld. Een bal die lang in de 16 meter van de Leeuw bleef hangen werd verzilverd door de spits van de gasten, 1-1. Licht aangeslagen ging de Leeuw weer op zoek naar een voorsprong, maar het liep allemaal minder vlot dan in de eerste helft. De gasten probeerden vooral gevaarlijk te worden via de zijkanten, waar twee behendige spelers stonden. Via een lange voorzet werd rond de 70e minuut een speler vrij bij de tweede paal gevonden en deze knikte de bal diagonaal over Nick Frolichs binnen, 1-2. Ralph Brinkman werd gebracht als stormram, iets dat dit seizoen vaker gebeurd is. Het leidde echter niet meer tot groot gevaar voor het doel van MMC Weert. Brian Vroomen was nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot belandde op de doelman van de gasten. Zo verloor de Leeuw eigenlijk weer door de gemiste kansen, net zoals uit bij MMC Weert.

Komend weekend is er geen programma wegens carnaval, maar de week erna moet de Leeuw het opnemen tegen de nummer 2 van de ranglijst SHH. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 4-5 door SHH nadat de Leeuw op 3-1 voorsprong had verspeeld. We hebben dus iets recht te zetten..

17-02-2019

De Leeuw vs DVO patent op gelijke spelen!

Zondagmiddag stond de thuiswedstrijd tegen DVO op het programma. Een wedstrijd die altijd garant staat voor veel strijd en spanning, dit was ook dit keer weer het geval. Saillant detail: de vorige drie ontmoetingen eindigden allemaal in een gelijkspel.

Er werd voorafgaand aan de wedstrijd afgesproken dat we thuis dit seizoen niet meer willen verliezen. Het eerste half uur was dit alleen niet terug te zien in het spel van de gastheren. DVO was feller, sterker en gevaarlijker. Vaak geholpen door de Leeuw zelf doken de gasten gevaarlijk op voor doelman Nick Frolichs. Deze kansen werden echter om zeep geholpen door de verder prima spelende voorhoede van DVO. Het was een wonder dat maar 0-1 stond in plaats van 0-3 met rust. Een slecht verwerkte voorzet viel voor de voeten van een speler van DVO en deze wist wel raad met dit buitenkansje. Tijdens de rust was het duidelijke taal van trainer Maurice Hamstra: ‘als we zo blijven spelen, dan gaan we degraderen’. De spelers besloten dat het beter moest in de tweede helft. Iets dat eigenlijk niet zo moeilijk was, want slechter kon het in ieder geval niet gaan.

Na rust kwam Ralph Brinkman erin en werd hij geposteerd in de voorhoede, met het doel om onrust te creëren in de achterhoede bij DVO. Dit lukte eigenlijk direct en de Leeuw drong aan rond de 16 meter van de gasten. Het was echter een wereldgoal van 20 meter afstand die DVO op 0-2 voorsprong bracht, keeper Nick Frolichs was kansloos. Het leek in eerste instantie op de nekslag voor de Leeuw, maar niets was minder waar. Binnen vijf minuten werd de achterstand weggepoetst door doelpunten van Jeffrey Geurts en Brian Vroomen. Vooral de goal van Vroomen was een beauty, vanaf de 16 meter lepelde hij de bal over de doelman en via de paal stond het 2-2. De Leeuw bleef aandringen en leek beloond te gaan worden met nog een doelpunt. Echter ontbrak het aan scherpte en ook aan een beetje geluk. Ook DVO kreeg nog wat kansen in de tegenstoot maar ook zij wisten deze niet te verzilveren. Zo speelden de Leeuw en DVO weer gelijk, voor de vierde keer op rij in 2 seizoenen. Na de wedstrijd werd er gegrapt dat we de volgende keer net zo goed op het terras kunnen gaan zitten ergens, kijken of er dan wel een winnaar uit komt…

Volgende week ontvangt de Leeuw thuis op het Leeuwstuk MMC Weert. De uitwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, waar de Leeuw eigenlijk recht op meer had. Kijken of ze zich zondag weer eens gaan belonen.

20-01-2019

Eerste driepunter voor onze Leeuwen…

Het nieuwe jaar werd direct afgetrapt met een degradatiekraker in de 3e klasse B. Het was namelijk het treffen tussen Obbicht, dat laatste staat, en de Leeuw (voorlaatste). De Leeuw wist dat het moest winnen om nog een goed uitzicht te houden om degradatie te ontlopen. Echter wist Obbicht ook waarvoor het kwam, en dat waren ook drie punten uiteraard.

De Leeuw koos ervoor om de tegenstander op te vangen op eigen helft. Proberen om zo weinig mogelijk tegendoelpunten te krijgen, en zelf gevaar stichten via de counter. Obbicht daarentegen koos de strategie om druk te zetten en het spel te spelen op de helft van de tegenstander. Dit leverde een veldoverwicht op voor de gasten, dit resulteerde echter niet direct tot grote kansen, en een aantal keren kon Nick Frolichs gemakkelijk redding brengen. Het werd wel meteen duidelijk dat Obbicht een goed voetballende ploeg heeft met een aantal uitstekende spelers in de gelederen. Via een uitbraak van Brian Vroomen wist de Leeuw eigenlijk vrij snel gevaarlijk te worden. Brian schoot de bal richting de hoek, maar de keeper kon deze bal eruit houden. De bal viel voor de voeten van Etiënne Mees, maar zijn inzet ging helaas over. Een kwartier later was het wel raak, na een loopactie van diezelfde Etiënne Mees werd het 1-0 voor de Leeuw. Etiënne omspeelde knap de keeper en kon simpel binnen tikken. Tot de rust stond de Leeuw onder druk, maar gelukkig wist het de voorsprong te behouden. Na rust hetzelfde spelbeeld. Obbicht meer aan de bal, maar niet direct erg gevaarlijk in en rondom de 16-meter van de Leeuw. Ralph Brinkman, Jasper Wijnen en Ivar Peeters speelden een beresterke wedstrijd. Daarbij waren het Tom van Vugt en Jack Geurts die op het middenveld hun mannetje stonden en geen duel schuwden. Maikel Kruishaar worstelde de hele wedstrijd met de twee centrale verdedigers van Obbicht, en werd hiervoor na 60 minuten voetbal beloond. Hij tikte een dieptepass langs de keeper, die hem vervolgens omduwde. De scheidsrechter was resoluut en gaf een penalty. Jeffrey Geurts hield het hoofd koel en het stond 2-0. Nog geen 10 minuten later was het Jasper Wijnen die een prachtige steekpass gaf aan Brian Vroomen. Deze glipte voorbij aan een verdediger en verraste de doelman van Obbicht in de korte hoek, 3-0! Niets leek een overwinning van de Leeuw in de weg te staan. Echter werd de aansluitingstreffer al gauw gemaakt door Obbicht. Jack Geurts greep onreglementair in en ook Obbicht kreeg een strafschop, 3-1. Met nog 5 minuten op de klok werd het zelfs 3-2 door een knappe kopgoal van een aanvaller van Obbicht. Het was nog even heel erg spannend. En na het missen van nog een duit van een kans in de laatste seconde door Obbicht, was het dan eindelijk zo ver. De Leeuw won haar eerste wedstrijd van het seizoen! Dit werd natuurlijk goed gevierd en in de kantine op het Leeuwstuk bleef het nog lang gezellig.

Doordat vv Spaubeek verloor van Geleen-Zuid, klimt de Leeuw naar de twaalfde plek in het klassement. Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen SHH op het programma, maar dan zal de sneeuw wel weg moeten zijn, anders zal het niet doorgaan.

15-12-2018

Derby eindigt onbeslist…

Voor het eerst sinds lange tijd stonden afgelopen zaterdagavond SV Langeberg en vv de Leeuw tegenover elkaar in competitieverband. Daar waar de degens de afgelopen jaren al meerdere malen kruisten voor de beker en de Brunssum cup, ging het dit keer eigenlijk voor de eerste keer echt ergens om. De Leeuw was gewaarschuwd, want Langeberg was aan een sterke reeks bezig en wist bijvoorbeeld knap met 5-0 te winnen van tweedeklasser VV Scharn in het bekertoernooi.

Het strijdplan van de Leeuw was duidelijk, weinig ruimte weg geven en 100% inzet, dan kun je het iedereen lastig maken. Het was Langeberg dat veelal de bal had tijdens de eerste helft. Echter stond de defensie en het middenveld van de Leeuw als een huis en gaf het geen krimp. Langeberg wist hier voetballend niet echt doorheen te komen en hanteerde veelal de lange bal. Onder leiding van Jasper Wijnen werd vrijwel al het gevaar onschadelijk gemaakt. Ook bij corners en vrije trappen tegen toonde de Leeuw zich dit keer erg zeker en doortastend, zodat de tegenstander niet kon scoren. Ondanks alle goede dingen die de Leeuw liet zien was het toch Langeberg dat op voorsprong kwam. Rik Knibbeler dook voor Nick Frolichs op en hield het hoofd koel, 1-0. Nog geen 3 minuten later was het Jack Geurts die een voorzet van Ivar Peeters kon binnentikken, 1-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was eigenlijk identiek aan de eerste helft. Langeberg veel aan de bal, en de Leeuw erg kort en fel erbovenop. Jack Geurts, Guy Tuncbilek en Tom van Vugt gaven op het middenveld geen krimp en zorgden ervoor dat de sterke middenvelders van Langeberg niet in hun spel konden komen. Nick Frolichs verkeek zich op een afstandsschot van Keano van der Heijden en de 2-1 viel. Echter keurde de scheidsrechter, in overleg met Serv Lucassen, de goal later af wegens buitenspel. 10 minuten later wist Keano van der Heijden echter weer met een afstandsschot het net te vinden en was het alsnog 2-1. Een flinke tegenvaller voor de Leeuw, dat eigenlijk nog erg weinig kansen had weggegeven. Het was Jack Geurts die een vrije trap mee kreeg op ongeveer 22 meter van de goal van Langeberg. Zijn jongere broer Jeffrey ging achter de bal staan en trapte het leer hard over de muur in de winkelhaak, 2-2. Een aantal minuten later maakte Maikel Kruishaar er zelfs 2-3 van maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Langeberg drong nog een tijdje aan, maar de boomlange Ralph Brinkman won eigenlijk de hele wedstrijd alle duels van de even lange Rik Knibbeler, dus ook toen Langeberg begon aan een slotoffensief. Het bleef 2-2, tot teleurstelling van de Langeberg, maar tot vreugde van de Leeuw.

Zo sluit de Leeuw het kalenderjaar af met zes gelijke spelen en zes verliespartijen. Na de winter treft het thuis hekkensluiter Obbicht, een heuse zes punten wedstrijd. Echter moeten deze komende week nog een wedstrijd inhalen, en maken daarom kans om nog over de Leeuw te klimmen in de ranglijst.

09-12-2018

Mis communicatie bepaald uitslag!

Zondagmiddag moest de Leeuw het opnemen tegen vv Sittard. Een ploeg die wisselvallig presteert dit seizoen, en door de vele mutaties, een onbekende tegenstander van de Leeuw.

Sittard zette de defensie van de Leeuw vanaf minuut 1 onder druk. Hierdoor werd veelal de lange bal gehanteerd door de thuisploeg. Dit leverde een rommelige beginfase op, waarin Sittard de bovenliggende partij was. Na twintig minuten spelen werd een corner op waarde ingeschat door een speler van vv Sittard, hij kopte de bal snoeihard achter Nick Frolichs, 0-1. Even later dook Jeffrey Geurts op voor de keeper van vv Sittard, zijn inzet miste de juiste richting en belandde aan de verkeerde kant van de paal. Na rust hetzelfde spelbeeld. Nick Frolichs hield de Leeuw aan het begin van de tweede helft een aantal keren knap in de wedstrijd. Hij kon echter niet voorkomen dat de spits van vv Sittard in de 60e minuut de 0-2 tegen de touwen kopte. Zoals zo vaak dit seizoen stond de Leeuw voor een ogenschijnlijk onmogelijke opgave om de achterstand weg te poetsen. Niets was minder waar want door doelpunten van Etiënne Mees en Jordi Vroomen (vrije trap), werd het drie minuten voor tijd 2-2! Het was echter een flinke mis communicatie tussen Jasper Wijnen en Nick Frolichs die ervoor zorgde dat een aanvaller van vv Sittard in de allerlaatste minuut alsnog de 2-3 kon maken. Zo bleef de Leeuw achter met lege handen en waren het de gasten uit Sittard die feest konden vieren. Ondanks deze nederlaag steeg de Leeuw wel van de laatste plek naar de voorlaatste plek. Dit omdat Obbicht met 4-1 verloor uit bij DVO. Hierdoor werd het doelsaldo van Obbicht en de Leeuw gelijk, echter heeft de Leeuw 3 doelpunten meer gescoord en staan daarom dus boven Obbicht.

Komende zaterdag staat de stadsderby tegen SV Langeberg op het programma. De wedstrijd zal om 19.30 uur aanvangen op sportpark ‘In de struiken’ te Brunssum.

02-12-2018

Lange reis zonder punten

De Leeuw moest zondagmiddag aantreden tegen Brevendia. Na een lange reis door allerlei dorpen, langs weilanden en over geitenpaden werd er gevreesd voor de grasmat die de Leeuw zou aantreffen. Deze zorgen waren overbodig want de grasmat lag er erg goed bij, complimenten hiervoor aan Brevendia.

Tegenvaller voor de Leeuw was dat Danny Lammers zich in de warming-up blesseerde, en hierdoor niet kon starten aan de wedstrijd. In zijn plaats kwam Ralph Brinkman in het elftal van interim-trainer Dennis van der Heiden. In het begin was het even aftasten van beide kanten. Allebei de ploegen kregen de ruimte om op te bouwen en er werd geprobeerd middels combinatiespel via het middenveld aan de 16-meter van de tegenstander te komen. Dit leverde een tweetal kansen op voor de Leeuw, jammer genoeg werden deze niet verzilverd. Kort voor rust viel de bal ongelukkig voor de voeten van een Brevendia speler. Deze raakte de bal niet helemaal goed, echter wist hij wel Nick Frolichs te passeren met een vreemde boogbal, 1-0. Zo ging de Leeuw, die tot dat moment de betere ploeg was, weer de rust in met een achterstand. De tweede helft had niet slechter kunnen beginnen want binnen een aantal minuten bolde het netje weer voor Brevendia, 2-0. Het was Maikel Kruishaar die iets terug kon doen voor de Leeuw en aan afgeslagen bal werd door hem op waarde geschat, 1-2. De Leeuw rechtte de rug en ging ervoor, het was echter Brevendia dat twee keer via een corner wist te scoren en hierdoor uitliep naar een 4-1 voorsprong. Jasper Wijnen, die voortreffelijk speelde, kwam lelijk met zijn hoofd tegen dat van een ander aan en moest eraf met een hoofdwond (later nog naar het ziekenhuis, maar het viel achteraf gelukkig mee). Voor hem kwam Brian Vroomen in de plaats, en deze wist met hulp van de defensie van Brevendia nog te scoren, 2-4.

Volgende week moet de Leeuw het thuis opnemen tegen vv Sittard. Iedere wedstrijd zal een finale zijn voor de Leeuw dit seizoen, en als er zo gevoetbald blijft worden dan zullen de punten vast en zeker nog wel kunnen worden bijgeschreven.

24-11-2018

Leeuwstuk ontplofte, 3-3!

Op zaterdagavond werd op sportpark Klingelsberg het duel tussen de Leeuw en Alfa Sport uit Schinnen afgewerkt. Beide ploegen hebben dit seizoen moeite met het vergaren van punten, al heeft Alfa Sport er wel een aantal meer dan de Leeuw, en staan eigenlijk te laag op de ranglijst.

Vanaf de aftrap werd meteen duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst speelden. Er werd aan beide kanten flink druk gezet op de achterhoede, toch probeerden beide ploegen de voetballende oplossing te vinden hiervoor. Na een tweetal kansen voor zowel Maikel Kruishaar als Jeffrey Geurts en aardig keeperswerk van de doelman van Alfa Sport, scoorden de gasten uit Schinnen tweemaal op identieke wijze. Twee keer werd een indraaiende vrije trap in de lange hoek binnen gekopt. Doelman Nick Frolichs was beide keren kansloos. In de rust kwam interim trainer Dennis van der Heiden tot de conclusie dat de Leeuw goed speelde, maar toch met 0-2 achter stond. Het plan voor de tweede helft was om gewoon op deze voet verder te gaan. Dit gebeurde ook, de hele tweede helft was de Leeuw de betere ploeg, dit leidde niet direct tot grote kansen. De paal stond in de weg en veelal ook de achterhoede van Alfa Sport. Uit een afgeslagen corner kon Alfa Sport zelf de 0-3 maken en hiermee leek de wedstrijd in het slot te zijn gegooid. Niets was minder waar, want aan de hand van drie wissels bij de Leeuw (Ralph Brinkman, Stefan Budé en Ivar Peeters) zou de Leeuw op karakter terugkomen tot 3-3 binnen 25 minuten. Maikel Kruishaar vond het net, en ook Jack Geurts stond goed op te letten bij een corner. Zo werd het 2-3 en tikten de laatste minuten rustig weg. Een volley vanaf de 16 meter van Ivar Peeters ging via beide palen de goal in, en het leeuwstuk ontplofte, 3-3!

Hiermee speelde de Leeuw voor de vijfde keer dit seizoen gelijk. Dit was echter de eerste keer dit seizoen dat de leeuwen er tevreden mee konden zijn. Volgende week moeten de mannen uit naar Brevendia, een tegenstander die het dit seizoen verrassend doet. De Leeuw zal wederom op zoek gaan naar zijn eerste driepunter dit seizoen.

 

04-11-2018

4 maal gescoord, maar 0 punten!!!

De nummer twee van de ranglijst kwam gisterenmiddag op bezoek in Brunssum. SHH, een ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de tweede klasse, lijkt zo snel mogelijk terug te willen keren naar de tweede klasse. Tot op heden wist alleen Lindenheuvel meer punten te verzamelen in de competitie.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten onderweg en SHH kon de 0-1 binnenschieten. De verdediging van de Leeuw stond even niet op te letten en hier wisten de gasten uit Herten wel raad mee. Alweer kon de Leeuw aan de bak om een achterstand goed te maken. Dit lukt vrijwel direct. Uit een voorzet van Jeffrey Geurts wist Brian Vroomen met het hoofd te scoren, 1-1. Een aantal minuten later was het Guy Tuncbilek die Brian Vroomen de diepte in stuurde. Oog in oog met de doelman van SHH bleef Vroomen ijzig kalm, 2-1. De verdediging van SHH maakte geen goede indruk deze middag en de Leeuw wist hiervan optimaal te profiteren in de eerste helft. Het kwam zelfs op 3-1 doordat Ralph Brinkman een voorzet van Tom van Vugt wist binnen te koppen. Een zeer goede uitgangspositie voor de mannen van Guus Vrancken, echter was het SHH die voor rust nog de 2-3 kon maken via een corner.

Na rust probeerde SHH de druk op te voeren, dit lukte in eerste instantie niet echt. Ivar Peeters liet een bal buiten de lijnen rollen, echter had de leidsman en de grensrechter dit niet gezien. Hierdoor kon de linksbuiten van SHH door en leidde dit tot de 3-3. Tot overmaat van ramp kreeg SHH hierna ook nog een penalty toen Dion Wijnen ongelukkig een aanvaller ten val bracht, 3-4. Vervolgens werd aan de andere kant Brian Vroomen ook naar de grond gewerkt binnen de 16 meter, maar de leidsman zag hier geen penalty in. Schoten van Geurts, van Vugt en Lammers werden knap gekeerd door de doelman van SHH. Een counter zorgde voor de 3-5, en een benutte strafschop van Geurts voor de 4-5.

Een bittere pil voor de Leeuw, dat uitstekend aan de wedstrijd begon en de voorsprong slimmer had moeten uitbuiten. Zo wachten ze op het leeuwstuk nog altijd op de eerste driepunter van het seizoen. De ploegen onder de Leeuw verloren gelukkig ook. Zodat de ranglijst onderin er nog hetzelfde uitziet als vorige week. Komend weekend is er geen wedstrijd en de week erna speelt de Leeuw uit bij Geleen Zuid. Een tegenstander van formaat, waar vorig seizoen 4 punten tegen gehaald werd.

 

28-10-2018

Leeuwen weten net niet te vinden

Zondagmiddag ontving de Leeuw op sportpark Klingelsberg de hekkensluiter, namelijk Spaubeek. Een ploeg die nog geen punt wist te bemachtigen tijdens de eerste vijf wedstrijden van het seizoen. Het werd al snel duidelijk dat deze ploeg niet naar Brunssum kwam om zomaar te verliezen.

Vanaf de eerste minuut was het de Leeuw dat het spel in handen had. Spaubeek leunde achterover en probeerde via de snelle uitbraak gevaarlijk te worden. De Leeuw creëerde kansen en het zag er naar uit dat er een doelpunt ging vallen. Jeffrey Geurts miste een grote kans in de 16 meter, en even later zat de keeper van Spaubeek knap aan een vrije trap die op de paal belandde. Na een vermeende buitenspel situatie waarbij de scheidsrechter onze grensrechter negeerde, moest Nick Frolichs ingrijpen en maakte hij een overtreding. De scheidsrechter was resoluut en wees naar de stip. De pingel werd binnen geschoten, 0-1. Vanaf dit moment was de Leeuw even helemaal uit zijn huisje. Er ging werkelijk niets meer goed tot de rust en eigenlijk was het een wonder dat Spaubeek hier niet meer van profiteerde.

Na rust herpakte de Leeuw zich enigszins, maar het niveau van het eerste kwartier werd niet meer gehaald. De defensie van Spaubeek had eigenlijk weinig moeite met het verdedigen van het spel van de Leeuw. Tot overmaat van ramp voor de Leeuw werd het 0-2. Spaubeek zou de hele tweede helft gevaarlijk blijven via de counter, via hun snelle voorhoede spelers. Ralph Brinkman deed iets terug namens de Leeuw door een voorzet van Tom van Vugt binnen te kopen, 1-2. De alles-of-niets tactiek die Guus Vrancken toepaste leek een aantal keren nog een doelpunt op te leveren, maar het ontbrak bij de Leeuw aan scherpte en geluk deze middag. Zo haalt Spaubeek de eerste 3 punten van het seizoen bij de Leeuw, en blijft de Leeuw zoeken naar zijn goede vorm en de eerste overwinning van het seizoen.

Volgende week ontvangt de Leeuw de nummer 2 van de ranglijst, namelijk SHH uit Herten. Een ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse, maar ogenschijnlijk zo snel mogelijk weer terug wilt. Wellicht kan de Leeuw de ploeg, die uitstekend begon aan het seizoen, verrassen op eigen veld.

21-10-2018

De Leeuw doet zich zelf te kort

Zondagmiddag stond de verre uitwedstrijd naar MMC Weert op het programma. Een ploeg die, net als de Leeuw, wellicht vooraf op meer punten had gerekend na de eerste wedstrijden van het seizoen. Vorig seizoen verloor de Leeuw tweemaal van MMC Weert, dus het was gewaarschuwd.

In het begin zagen we twee ploegen die zoekende waren. Beide teams lieten zich terugzakken op eigen helft waardoor er rustig kon worden gezocht naar een goede opbouw. Na 15 minuten spelen beging Ivar Peeters ongelukkig een overtreding in de eigen 16 meter en wees de leidsman resoluut naar de stip. De penalty werd verzilverd. 1-0. Een paar minuten later was het alweer 1-1. Nadat Ivar Peeters zijn fout goedmaakte met een mooie voorzet op het hoofd van Stefan Budé. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman van MMC Weert. De bal viel vervolgens voor de voeten van Brian Vroomen en hij wist wel raad met dit cadeautje. 1-1. Verder dan deze twee doelpogingen en een aantal stevige, maar faire duels kwam het tijdens de eerste helft niet.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Beide ploegen probeerden zich via de flanken vrij te spelen op de helft van de tegenstander. Dit lukte vrij aardig, tot de laatste pass. Daarin waren beide ploegen slordig. Bij MMC Weert zorgden de wissels nog voor enig gevaar rondom de 16 meter van Nick Frolichs met individuele acties. Aan de andere kant liet de Leeuw driemaal de kans liggen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hierdoor bleek de ruststand ook de eindstand. Voor de vierde maal dit seizoen speelde de Leeuw gelijk. Dat brengt het totaal aantal punten van de Leeuw op vier. Echter werd er vorig seizoen geen punt gepakt tegen MMC Weert, iets waaraan de Leeuw zich aan kan vastklampen en moed uit kan putten.

Volgende week ontvangt de Leeuw op het Leeuwstuk VV Spaubeek. Een ploeg die nog geen punt vergaard heeft dit seizoen. Wellicht een uitgelezen kans om de eerste driepunter van het seizoen te halen voor de manschappen van Guus Vrancken.

14-10-2018

De Leeuw kan niet verrassen tegen Lindenheuvel/Heidebloem

Zondagmiddag ontving de Leeuw de koploper uit de competitie, namelijk Lindenheuvel/Heidebloem. De ploeg, die afgelopen seizoen op een haar na promoveerde via de nacompetitie, liet meteen zien dat ze dit seizoen weer bovenin zullen acteren in de ranglijst.

Het strijdplan van de Leeuw was duidelijk. Terugtrekken op eigen helft en wachten op een kans. Zonder Jack Geurts (schorsing) en Jasper Wijnen, Etiënne Mees (blessures) maar met Remco Janssen (terug van vakantie), Pim Arends en Haytam Elasri kon trainer Guus Vrancken toch rekenen op een prima selectie. Voor Pim Arends was er een basisplaats weggelegd op de rechtsback positie. Pim speelde tegen de gevaarlijkste man van de tegenstander, en deed dit eigenlijk de hele wedstrijd goed. Lindenheuvel/Heidebloem had veelal de bal, maar had moeite om in de 16 meter van de Leeuw te geraken. De leeuw hanteerde veel de lange bal, maar het was geen gemakkelijke opgave voor Brian Vroomen en Jeffrey Geurts om veel winst te halen tegen de fysiek erg sterke verdediging van de tegenstander. Brian Vroomen kreeg voor rust wel een kans. Na een puike steekbal van Danny Lammers stuitte Vroomen op de doelman. Jeffrey Geurts schoot een vrije trap ver over, verder werd de Leeuw niet gevaarlijk. Nick Frolichs moest een aantal keer ingrijpen voor rust op gevaar voor zijn doel. Dion Wijnen moest eraf met een bovenbeenblessure. Voor hem kwam Remco Janssen erin en hij vulde het verder prima in. We gingen rusten met de brilstand.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Na tien minuten spelen trapte Ivar Peeters een bal niet goed weg en tot overmaat van ramp viel de bal voor de voeten van een aanvaller van Lindenheuvel/Heidebloem. Nick Frolichs was kansloos. 0-1. Vanaf dit moment leek de Leeuw het even kwijt, het strijdplan dat getrokken was zou nu een aangepast moeten worden. Dit deed Guus Vrancken door Stefan Budé en Ralph Brinkman in te brengen. Ralph ging voorin spelen om hier eventueel iets te forceren. Helaas kwam de Leeuw niet verder dan een aantal corners en inworpen op de helft van de tegenstander. Ondertussen scoorde Lindenheuvel/Heidebloem wel nog, 0-2. Een verdiende overwinning voor de ploeg uit Geleen die nu alleen aan kop gaat met 12 punten uit vier wedstrijden.

Volgende week moet de Leeuw uit naar MMC Weert. Een ploeg met vier punten. De Leeuw wacht nog steeds op de eerste driepunter, deze zal iedere week dichterbij komen..

Foto’s Jan Lammers

 

7-10-2018

Driemaal is scheepsrecht!?

Na de twee voorgaande gelijke spelen, waar de Leeuw zichzelf tekort deed, werd er gistermiddag wederom gelijkgespeeld in Beegden. Tegen het nog puntloze HEBES moest Guus Vrancken het doen zonder Jasper Wijnen (blessure) en Remco Janssen (vakantie). Ralph Brinkman en Maikel Kruishaar keerden hierom terug in de basis.

De wedstrijd begon van beide kanten redelijk goed. Beide teams zaten kort erop en probeerden de bal rond te laten gaan. Een aantal slordige passes en verkeerde aannames tot gevolg. Hoewel het veld er prima bij lag, lijkt het toch altijd even wennen te zijn voor de Leeuw om weer op natuurgras te spelen. Na een prima combinatie tussen Maikel Kruishaar en Jeffrey Geurts over de rechterflank legde eerstgenoemde de bal op rand 16 meter terug op de inlopende Guy Tuncbilek. Deze twijfelde niet en nam de bal direct op de slof. Helaas miste het schot de juiste richting. HEBES speelde zich een aantal keren goed door de linies van de Leeuw en werd vooral gevaarlijk via de pijlsnelle rechtsbuiten. Echter leidde dit in de eerste helft niet meer gevaar op dan een aantal pogingen van afstand. Hier had sluitpost Nick Frolichs geen moeite mee. Toen de Leeuw even duidelijk de mindere partij was sloeg Brian Vroomen toe op de counter. Via een bal van Tom van Vugt, die over 40 meter de bal achter de verdediging legde, wist Brian de bal knap over de doelman van HEBES in het net te deponeren. 0-1. Even later soleerde Jeffrey Geurts door de defensie van HEBES en werd er een tackle gemaakt in het strafschopgebied, Geurts ging neer, echter zag de scheidsrechter er geen strafschop in. Dit tot groot ongenoegen van de aanvaller. We gingen rusten met een 0-1 voorsprong.

In de rust werd besproken dat het zaak was om achterin de boel dicht te houden en vanuit deze positie op zoek te gaan naar nog een treffer. Danny Lammers kwam op het middenveld erbij om een oplossing te zoeken om de uitstekende middenvelders van HEBES af te stoppen. Na rust was het HEBES dat dicteerde en de Leeuw had hier niet veel tegen in te brengen. Via een pass, die lang onderweg was, was het de linksbuiten die de bal voor de goal klaarlegde voor een inkomende aanvaller van HEBES. Keeper Nick Frolichs was kansloos. 1-1. In de minuten die hierop volgden was de Leeuw het even helemaal kwijt, in deze fase had HEBES weinig geluk in de afronding. De defensie en de doelman van de Leeuw voorkwamen echter dat de schade opliep. Na een uitstekende pass van Ivar Peeters dook Jeffrey Geurts op in de 16 meter van de tegenstander. Helaas werd zijn inzet geblokt en verwerkt tot een corner. Met Pim Arends en Stefan Budé probeerde trainer Guus Vrancken het roer om te gooien. Tom van Vugt (hoofdklachten) en Jordi Vroomen (enkelklachten) moesten het veld ruimen. In de 75e minuut werd een bal onverwachts ingebracht richting de rechtsbuiten van HEBES. Jack Geurts wist even niet wat er in zijn rug gebeurde en moest aan de noodrem trekken. De scheidsrechter was resoluut en toonde de middenvelder de rode kaart. De Leeuw wist dat het nu lastig zou gaan worden en hoopte er met een punt vandoor te gaan. Het werd nog tweemaal gevaarlijk maar de keeper van HEBES toonde zich van zijn beste kant en pareerde knap. Grote kansen creëerde HEBES ook niet meer en de wedstrijd eindigde in een 1-1 stand. De Leeuw ondervond zelf vorige week nog dat het niet altijd gemakkelijk is om in een overtal te spelen. Het eerste punt voor HEBES is binnen, zo verlaten zij de laatste plaats op de ranglijst en is alleen Spaubeek nog puntloos na drie wedstrijden. Lindenheuvel/Heidebloem en Brevendia voeren de ranglijst aan met de volle negen punten. De Leeuw vestigt zich onder de middenmoot met drie punten uit drie gelijke spelen. Dit hadden er een aantal meer kunnen en misschien wel moeten zijn. Maar er is in ieder geval nog niet verloren, en vorig seizoen deed de Leeuw het minder goed tegen de afgelopen drie tegenstanders. Dus we houden hoop en wachten nog op de eerste overwinning..

 

 

30-09-2018

Teleurstellend gelijkspel

Gisterenmiddag moest de Leeuw uit naar DVO in Sittard. Een tegenstander waar vorig seizoen twee keer gelijk tegen werd gespeeld, ook dit keer eindigde het in een teleurstellend gelijkspel. 1-1.

De wedstrijden tussen de Leeuw en DVO laten zich vooral kenmerken door veel strijd en vooral weinig uitgespeelde kansen aan beide kanten. De wedstrijd van gisteren bleek geen uitzondering te zijn. Vanaf de aftrap werd meteen duidelijk dat beide ploegen niet voor elkaar wilden onder doen, het duel werd niet geschuwd en er werden nergens poten terug getrokken. Dion Wijnen, Jack Geurts en Guy Tuncbilek gingen hierin voorop in de strijd namens de Leeuw. De scheidsrechter onderscheidde zich de eerste helft vooral door vier keer een inworp af te keuren van de Leeuw, en een aantal warrige beslissingen te nemen over en weer. Na ongeveer 20 minuten spelen kreeg de defensie van de Leeuw een voorzet niet goed weggewerkt en belandde de bal uiteindelijk zeer ongelukkig via het hoofd van Jasper Wijnen voor een aanvaller van de DVO. Deze kon vrij inschieten, 1-0. De Leeuw rechtte de rug en binnen vijf minuten werd de aansluitingstreffer gemaakt. Na een goede combinatie over de linkerflank werd de voorzet van Jordi Vroomen niet goed op waarde geschat door de doelman van DVO. Ditmaal mocht Brian Vroomen vrij intikken, 1-1. Verder dan een aantal acties, waarbij het vooral aan scherpte ontbrak, kwamen beide ploegen niet meer voor rust.

Na rust verschenen er twee nieuwe spelers van DVO en Maikel Kruishaar namens de Leeuw aan de aftrap. De eerste minuten waren voor DVO, de Leeuw moest achteruit en hoopte via een lange bal gevaar te stichten voor het doel van DVO. Na ongeveer 15 minuten spelen maakte een speler van DVO een oerdomme fout. In het voorbij lopen van Jasper Wijnen liep hij met zijn knie bewust tegen de zittende Wijnen aan. De scheidsrechter zag dit en trok resoluut de rode kaart. Een opsteker voor de Leeuw. Vervolgens kantelde het spelbeeld en was het DVO dat achteruit moest. Met de snelle spits voorin hoopten zij nu eventueel nog gevaar te kunnen stichten, dit lukte een aantal keren. Eén maal moest Nick Frolichs ingrijpen en hij wist zijn doel knap schoon te houden. Verder dan een aantal corners waar DVO nog gevaarlijk zou worden is de Leeuw niet meer in de problemen gekomen. Ondertussen was Mack Engbers in de ploeg gekomen en later zou ook Ralph Brinkman nog invallen. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok had de Leeuw eigenlijk continu de bal, maar kwamen ze lastig door het stugge defensieve blok van DVO heen. Tot overmaat van ramp voor DVO kregen zij nog een rode kaart. Met een schandalig harde tackle op de benen van (weer) Jasper Wijnen ontving de linksbuiten van DVO, die pas na de thee zijn opwachting had gemaakt, zijn tweede gele kaart en kon ook hij inrukken. De Leeuw wist op dit moment dat er eigenlijk gewonnen moest worden. Via een aantal crosspasses van Tom van Vugt ontstond er dreiging rondom de 16 meter van DVO. Brian Vroomen dook 1 keer vrij op voor de keeper maar zijn inzet werd gekeerd. Via een combinatie met Maikel Kruishaar ontving Jeffrey Geurts in de 16 meter de bal en werd hij van twee kanten neergehaald. Iedereen op het sportpark dacht aan een penalty voor de Leeuw, alleen de leidsman zag het anders en besloot door te laten spelen. Even later draaide Maikel Kruishaar zich knap vrij op de 16 meter en schoot hij de bal in de korte hoek, de keeper kon deze inzet keren maar Jeffrey Geurts liep goed door en legde de bal terug vanaf de achterlijn op Mack Engbers en deze bediende Maikel Kruishaar die de bevrijdende 1-2 binnen schoot. Echter keurde de scheidsrechter dit doelpunt af wegens vermeend buitenspel, alleen maar ongeloof aan de kant van de Leeuw. Alles leek er vervolgens op te lijken dat de mannen van DVO een punt gingen overhouden aan dit duel. Bij de Leeuw ontbrak het eigenlijk aan overtuiging om nog potten te kunnen breken. Na een kleine 10 minuten extra speeltijd floot de scheidsrechter af. Weer een gelijkspel tussen DVO en de Leeuw, het begint te vervelen..

Volgende week moet de Leeuw uit naar HEBES. Een ploeg die nog geen punt heeft vergaard dit seizoen. Het verleden leert ons dat ook dit geen gemakkelijk duel zal worden voor de Leeuw. De ploeg die met twee punten nog niet heeft verloren, maar toch een zeer bittere nasmaak overhoudt aan de seizoenstart.

23-09-2018

Salon remise

Gisterenmiddag ontving de Leeuw op sportpark Klingelsberg RKVB uit Baexem. De gasten, die vorig seizoen twee keer wisten te winnen van de Leeuw, beschikken over een fysieke ploeg met een aantal prima voetballers ertussen. De manschappen van Guus Vrancken wisten dus vooraf dat het geen gemakkelijke klus zou worden.

De weergoden deden er op de eerste officieuze herfstdag alles aan om het voetbal zo lastig mogelijk te maken. Het water kwam met bakken uit de lucht en er lagen hierdoor plassen water op het kunstgras. Vanaf de aftrap probeerde de Leeuw de tegenstander onder druk te zetten. Aanvankelijk speelde RKVB zich hier vrij goed onderuit en kostte het vooral de thuisploeg veel energie. De Leeuw had veelal de bal en probeerde voetballend door de stugge defensie van RKVB heen te spelen, dit leidde echter niet tot grote kansen. Op de counter was RKVB een aantal keren gevaarlijk, meestal begon dit met het inspelen van de spits en tevens aanvoerder van de ploeg. Heel even was het nog uitkijken geblazen toen Rubin de Schouwer oog-in-oog kwam te staan met de rechtshalf van RKVB. Er was contact, maar gelukkig zag de leidsman er geen penalty in. Edwin van Well moest er na ongeveer 35 minuten geblesseerd van af toen hij een harde maar faire tackle niet kon ontwijken. Hierdoor maakte ook Remco Janssen, als laatste van de nieuwelingen, zijn debuut voor de Leeuw. Verder dan een aantal matige voorzetten en een grote kans voor Brian Vroomen kwam de Leeuw voor rust niet.

Trainer Guus Vrancken gaf in de rust aan dat de ploeg die als eerste zou scoren, waarschijnlijk ook het duel zou winnen. Dit gevoel overheerste ook bij de groep en er werd besloten om er alles aan te doen om te scoren voordat de tegenstander dat zou doen. Direct na rust was de Leeuw de betere ploeg en ontstond er enigszins druk voor de 16-meter van RKVB. Dit leidde tot een aantal grote kansen voor Guy Tuncbilek en Jeffrey Geurts. Kansen die normaal gesproken hadden moeten leiden tot zeker 3 doelpunten. Aan de andere kant hield Rubin de Schouwer een aantal keren zijn ploeg op de been door goed in te grijpen bij gevaar voor zijn doel. Al met al was dit een wedstrijd die zich vooral liet tekenen door verkeerde passes, veel werklust en fouten over en weer. In de kleedkamer klonk achteraf de volgende uitspraak: ‘al hadden we tot 22.00 uur gevoetbald, dan was er nog geen goal gevallen’. Misschien was dit wel alles zeggend over deze wedstrijd.

Volgende week moet de Leeuw uit naar DVO in Sittard. Een ploeg, die het afgelopen seizoen, gewaagd bleek aan de leeuwen, daar er twee keer gelijk werd gespeeld. Kijken of de punten mee terug gaan naar Brunssum.

11-03-2018

De Leeuw keert opnieuw met de volle buit huiswaarts

Een winnaar verdiende het duel tussen Brevendia en De Leeuw eigenlijk niet. Beide ploegen wisten nauwelijks te combineren en van goed voetbal was er dan ook zeker geen sprake. Zo werden de keeperstenues van Teun Steijvers en Nick Frolichs nauwelijks vies, maar ging De Leeuw uiteindelijk toch met drie punten terug naar Brunssum, waardoor het een serie van vier overwinningen op rij neerzet.

Na een week rust – alle competitiewedstrijden werden door de KNVB afgelast – mochten beide ploegen weer eens opdraven. De openingsfase was duidelijk voor de gasten uit Brunssum, waardoor Brevendia al vroeg in het duel onder druk kwam te staan. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Eenmaal was Mathijs Peters namens De Leeuw dichtbij de openingstreffer, maar in plaats van de bal binnen te koppen, trachtte hij het leer met zijn voet tevergeefs op doel te krijgen. Aan de andere kant moest doelman Frolichs eenmaal ingrijpen op een afstandsschot van Ben Kierkels. Ook de geheel vrijstaande Sil Wolters had de mogelijkheid de score te openen, maar zijn kopbal belandde ruim naast het doel. Dit waren dan ook de spaarzame kansen uit de eerste helft.

In het tweede bedrijf zou het spelbeeld nauwelijks veranderen. De Leeuw met het meeste balbezit, weinig kansen en Brevendia dat middels het hanteren van de lange bal chaos probeerde te creëren in de Brunssumse defensie. Pas twintig minuten voor tijd mocht het publiek opveren toen de ingevallen Edwin van Well de bal voortrok en met enig fortuin Jeffrey Geurts bereikte die met een puntertje doelman Steijvers kansloos liet: 0-1. Dit bleek later de winnende treffer, waardoor De Leeuw vier wedstrijden op rij in winst wist om te zetten en zich daarmee als promovendus lijkt te handhaven in de 3e klasse B. Zondag wacht een confrontatie met naaste buur Alfa Sport, dat eveneens 27 punten heeft behaald, maar hiervoor twee wedstrijden minder nodig had. Brevendia, dat nog vier inhaalduels te goed heeft, wacht een ontmoeting met hekkensluiter DESM, dat tot dusver puntloos onderaan staat op de ranglijst.

Tekst Zico Bock


25-02-2018

De Leeuw stuk effectiever dan Spaubeek

Terwijl veel wedstrijden werden afgelast vanwege de barre temperaturen, werd er in Spaubeek wel gewoon gevoetbald. Ondanks de kou scheen het zonnetje volop en zagen tientallen supporters het treffen met De Leeuw, dat vorige week met 6-1 hekkensluiter DESM versloeg.

In de heenwedstrijd werd men getrakteerd op een waar spektakel dat uiteindelijk diep in de blessuretijd werd beslist door De Leeuw-spits Zico Bock die destijds de 4-3 binnen schoot. Zondag was alles anders, want met veel lange ballen en weinig kansen kregen de supporters het niet bepaald warm van het vertoonde spel. Pas na een half uur spelen kon de thuisploeg voor het eerste wapenfeit zorgen. Een lobje van Erik Meijers belandde echter op de lat. Op slag van rust dook Jeffrey Geurts, vorige week nog viermaal trefzeker, na een fraaie steekpass van Maikel Kruishaar, alleen op voor de Spaubeekse doelman. De goaltjesdief bleef koel en schoot de bal beheerst in de lange hoek: 0-1.

Na rust zouden beide ploegen meer initiatief tonen en koos men vaker voor combinatiespel over de grond. Dit resulteerde in enkele kansen voor de thuisploeg, maar Tjeerd Ouwehand bleek ongelukkig in de afronding. Zo schoot de balvaardige aanvaller na een knappe actie op de paal en ook De Leeuw-doelman Nick Frolichs stond meermaals in de weg. Aan de andere kant was het wel raak toen Zico Bock ontsnapte aan de buitenspelval en de bal met veel gevoel langs doelman Robin Veenstra in het net deponeerde: 0-2. Daarvoor had de aanvalsleider vanuit een hoekschap al eenmaal het aluminium geraakt. Spaubeek drong aan en ging zichtbaar op jacht naar de aansluitingstreffer. Zo werd een bal van de doellijn weggehaald. In de counter bleek De Leeuw levensgevaarlijk, maar zowel Kruishaar als Geurts lieten zich foppen door een ‘nepfluitje’ toen zij vrij voor Veenstra kwamen, waardoor de stand op 0-2 bleef steken. In de slotminuut leek De Leeuw zelfs de eindstand op 0-3 te bepalen toen zij een strafschop toegewezen kregen na een overtreding op Kruishaar, maar na enige discussie bij de penaltystip was het Kruishaar zelf die de bal gekeerd zag worden door Veenstra. Hierdoor bleef het 0-2 en lijkt De Leeuw, met drie overwinningen op rij, zich nagenoeg veilig te hebben gespeeld in de 3e klasse B. Volgende week wacht een ontmoeting met laagvlieger RKVB uit Baexem. Voor Spaubeek wordt het zaak om de kansen om te zetten in doelpunten, zodat men weg kan komen uit de onderste regionen.

Tekst: Zico Bock


04-02-2018

Tiental De Leeuw in eindfase langs FC Geleen Zuid

Wie zondag aanwezig was op Sportpark Klingelsberg zag geen goede, maar wel een aantrekkelijk duel tussen De Leeuw, dat vorige week op eigen veld met 0-5 onderuit ging, en Geleen Zuid, dat de competitie uitstekend hervatte door Sportclub Leeuwen met 5-1 naar huis te sturen.

Van het matige spel dat De Leeuw vorige week vertoonde was in de openingsfase van dit duel niets meer terug te zien. De thuisploeg startte scherp en creëerde een drietal kansen, maar geen van allen werd verzilverd. Even later werd er wél gescoord. Vanuit de derde hoekschop op rij was Jack Geurts er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven en De Leeuw op voorsprong te zetten. Toen even later Stan Schilperoort na een aanval over meerdere schijven Jeffrey Geurts bediende, bleef laatstgenoemde koelbloedig en schoot met links het leer in de verre hoek. Hiermee scoorde Geurts, na lang blessureleed, zijn eerste treffer in competitieverband. Ondanks de 2-0 achterstand rechtte Geleen Zuid de rug. Zo werd de ene na de andere kans gecreëerd en brachten buitenspelers Martijn Lemmens en Tim van de Schoor met enkele fraaie acties de Brunssumse defensie in de problemen. Toch leek De Leeuw-doelman én uitblinker Nick Frolichs de eerste helft zijn doel schoon te houden door met enkele katachtige reflexen redding te brengen. Vlak voor rust moest de goalie alsnog capituleren toen Lemmens op doel schoot en Stijn Keulen, weliswaar vanuit buitenspelpositie, het laatste zetje gaf. De protesten aan De Leeuw-zijde mochten niet baten, want scheidsrechter Van Daal verklaarde dat het schot van Lemmens getoucheerd werd door een De Leeuw-speler en daardoor een nieuwe spelsituatie ontstond. Hierdoor gingen beide ploegen met een 2-1 stand de rust in.

In het tweede bedrijf nam de druk op het doel van De Leeuw toe, maar tot echte grote kansen kwam het niet. De Leeuw daarentegen had zichtbaar moeite met het aanvallende spel van de gasten. Na een uur spelen wist Geleen Zuid toch op gelijke hoogte te komen. Vanuit een inworp dook Lemmens ineens vrij op voor Frolichs, die de doelman met een knap lobje het nakijken gaf: 2-2. Aan andere kan was Zico Bock nog dichtbij een treffer, maar zag zijn inzet uit een hoekschop op de doellijn worden gekeerd. Toen even later Edwin van Well, invaller aan de kant van De Leeuw, zijn tweede gele kaart zag en daardoor met rood het veld moest verlaten, was het wachten totdat de ploeg van trainer Lei Beckers op voorsprong zou komen. Niets was minder, want waar de gasten niet meer wisten te scoren, deed De Leeuw dit wel. Invaller Mathijs Peters reageerde alert op een veel te korte terugspeelbal en zag op weg naar het Geleense doel Jeffrey Geurts niet over het hoofd. Met een beetje fortuin belandde de bal voor de linkervoet van de buitenspeler, die koel bleef in de afronding (3-2) en zijn ploeg hiermee de drie punten bezorgde.

Tekst: Zico Bock


28-01-2018

Haelen maatje te groot voor De Leeuw

Na een onderbreking van zes weken heeft Haelen laten zien haar goede vorm niet te zijn kwijtgeraakt in de winterstop. Zo werd De Leeuw op eigen veld met 0-5 verslagen, al had die score ook nog hoger kunnen uitlopen.

Toch was het eerste wapenfeit voor de thuisploeg, want al na 10 minuten was het Maikel Kruishaar die zijn ploeg op voorsprong leek te schieten. Deze deed dit echter vanuit buitenspelpositie, waardoor het doelpunt werd geannuleerd door scheidsrechter Van Veenendaal. Dit was tevens de laatste keer dat De Leeuw voor gevaar zorgde, want hierna was Haelen het gehele duel de bovenliggende partij. Met name aanvoerder Rick van der Linden zorgde meermaals voor paniek in de Brunssumse defensie. Het was dan ook niet gek dat de spits zijn ploeg op voorsprong kopte: 0-1. Kort hierna was het Joep Houben die de score verdubbelde. Dat deze voorsprong niet werd uitgebreid was te danken aan De Leeuw-keeper Nick Frolichs die meerdere malen moest ingrijpen, nadat er één of twee Haelen-spelers vrij voor hem opdoken.

Na rust zorgde Siem van Dijk, in de tweede helft uitblinker aan de kant van de gasten, met een fraaie treffer voor de 0-3, gevolgd door de 0-4 van Tom Bongaerts. De Leeuw leek met het inbrengen van Mathijs Peters, Stan Schilperoort en Stefan Budé op jacht te gaan naar de eretreffer, maar het was opnieuw Siem van Dijk die Frolichs kansloos liet (0-5), waarna de vleugelspeler onder luid applaus van de meegereisde supporters naar de kant werd gehaald.

Door deze klinkende zege blijft Haelen ongeslagen in de 3e Klasse B en zag het naaste belager Heksenberg onderuit gaan bij Lindenheuvel-Heidebloem, dat nu op drie punten achterstand komt van Haelen. Daarbij dient de kanttekening gemaakt te worden dat Haelen één wedstrijd minder speelde en in dit inhaalduel dus de voorsprong kan vergroten tot zes punten.

Tekst: Zico Bock


26-11-2017

Leeuwenstrijd vroeg beslist door thuisploeg

Zondag stond de Leeuwenstrijd tussen het Brunssumse De Leeuw en Sportclub Leeuwen uit Roermond op het programma. Echt spannend zou deze wedstrijd niet worden, omdat de thuisploeg al voor rust op een riante 3-0 voorsprong kwam en na rust het duel controleerde.

Terwijl iedereen na sprak over de spectaculaire Kohlenpott-derby in Dortmund, werd in Brunssum een heuse Leeuwenstrijd gestreden. Zo nam VV De Leeuw het op tegen Sportclub Leeuwen, dat het met slechts drie punten moeilijk heeft in de 3e Klasse B. De Leeuw daarentegen doet het naar behoren en behaalde tot dusver 11 punten, waardoor het in de middenmoot bivakkeert. Vanwege een dozijn aan afwezigen moest trainer Rob Pierik beroep doen op onder andere oud-prof Henri Heeren, momenteel trainer van de JO-19.

Het verschil tussen beide ploegen was echter al vanaf de eerste minuut duidelijk zichtbaar. Nog voordat alle supporters goed en wel het sportcomplex hadden betreden, was Maikel Kruishaar er als de kippen bij om de bal van dichtbij binnen te tikken. De middenvelder, voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling, schoot daarmee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Toen halverwege de tweede helft Edwin van Well met een voorzet vanaf links Jeffrey Geurts wist te bereiken, leek De Leeuw deze score te verdubbelen. De volley van Geurts miste echter de juiste richting en belandde op het hoofd van collega-spits Zico Bock die het leer op fraaie wijze achter de Roermondse goalie wist te koppen: 2-0. Toen diezelfde Bock even later snelheidsduivel Etienne Mees lanceerde werd de score naar 3-0 getild. Mees bleef koel in de afronding en stiftte de bal beheerst in de lange hoek.

Na rust lag het tempo beduidend lager en was het De Leeuw dat veel ruimte kreeg. Tot een doelpuntenfestijn kwam het echter niet. Zo wist de thuisploeg na rust slechts één keer te scoren. Opnieuw was het Maikel Kruishaar die vanuit een voorzet van Etienne Mees opdook voor de sluitpost en ongehinderd zijn tweede van de middag produceerde. In de slotfase redde Sportclub Leeuwen de eer. Vanaf elf meter was het routinier John Burhenne die doelman Nick Frolichs kansloos liet: 4-1. Door deze overtuigende zege verstevigt De Leeuw haar positie in de middenmoot en kan het voorlopig naar boven kijken.

 

Tekst: Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers


19-11-2017

Heksenberg kan opnieuw niet winnen van De Leeuw

In de laatste confrontaties bleek De Leeuw een ware angstgegner voor Heksenberg, dat voor aanvang van dit seizoen tot titelkandidaat werd gebombardeerd door meerdere trainers in de 3e Klasse B. De ploeg van trainer Gerrit Olijve leek de ban te breken en kwam op een 2-0 voorsprong, maar uiteindelijk moesten beide ploegen de punten delen. In Brunssum werd het 2-2.

Omdat Heksenberg deze jaargang opnieuw haar thuiswedstrijden op het Sportcomplex In de Struiken van SV Langeberg afwerkt, mocht men zondag spreken van een stadsderby. De laatste twee keer dat Heksenberg – De Leeuw op het programma stond eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Op basis van de openingsfase beloofde deze editie een andere uitslag te krijgen. Zo was Heksenberg de bovenliggende partij, al bleven grote kansen uit. Het was dan ook niet gek dat Heksenberg enig fortuin nodig had om De Leeuw-doelman Nick Frolichs te passeren. Zo werd een vrije trap van Amir Ayadi van richting veranderd door Jack Geurts die hiermee zijn eigen doelman verschalkte. Nog geen vijf minuten later was het René Ritzen die de score verdubbelde. Zo schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied hard de bal tegen de touwen. Hierna gooide de gastenploeg enig schroom van zich af en kroop het langzamerhand uit haar schulp. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer. Op slag van rust wist Mathijs Peters met veel gevoel de bal bij Ralph Brinkman te krijgen, die volledig werd vrijgelaten: 2-1.

Na rust was van het offensief, waarmee Heksenberg in het eerste bedrijf speelde, niets meer over en was het De Leeuw dat de overhand kreeg. Halverwege de tweede helft trok clubtopscorer Zico Bock de stand gelijk. Vanuit een hoekschop van Guy Tuncbilek verraste hij doelman Luuk Janssen met het hoofd: 2-2. Tien minuten voor tijd leek De Leeuw er met de volle buit vandoor te gaan toen Robin Kleintjens op aangeven van Jeffrey Geurts de winnende leek binnen te schieten. Scheidsrechter Hameleers volgde echter het signaal van zijn assistent en keurde dit doelpunt af, tot groot ongenoegen van Kleintjens. Zo eindigt de onderlinge confrontatie opnieuw in een gelijkspel en is het Heksenberg opnieuw niet gelukt om te winnen van haar naaste buur uit Brunssum.

Tekst: Zico Bock


05-11-2017

De Leeuw herpakt zich en vindt aansluiting met subtop

Na de nederlaag tegen Alfa Sport (3-2) en met een lastig programma in het vooruitzicht heeft VV De Leeuw goede zaken gedaan door zich te revancheren tegen Brevendia. Afgelopen zondag werden de gasten uit Stramproy met 2-1 verslagen. Hierdoor vindt de ploeg van trainer Rob Pierik aansluiting met het linker rijtje in de 3e klasse B.

In de openingsfase lieten beide promovendi zien aan elkaar gewaagd te zijn. Het spel golfde op en neer, al had de thuisploeg het meeste balbezit. Met name door de hoge druk die De Leeuw hanteerde, was Brevendia slordig in de passing en verdween de bal veelvuldig over de zijlijn. Toen halverwege de eerste helft Zico Bock zijn tegenstander passeerde en de bal vanaf de rechterflank voor gaf, kwam Mathijs Peters gewiekst voor zijn tegenstander en wist, weliswaar in twee instanties, doelman Teun Steijvers te kloppen: 1-0. Een paar minuten later kwam Brevendia echter op gelijke hoogte. Zo werd eerst een doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel, even later was het wel raak. Terwijl De Leeuw-verdediger Tom van Vugt geblesseerd op de grond lag, kon Tim Roumen namens Brevendia – geheel vrijstaand – de bal achter Nick Frolichs werken.

Na rust drong De Leeuw aan en was het wachten op een doelpunt. Doelman Steijvers dacht hier anders over en met vier fraaie reflexen hield hij respectievelijk Mathijs Peters, Zico Bock en later de ingevallen Ralph Brinkman en Jeffrey Geurts van het scoren af. De grootste kans was nog wel voor Mack Engbers die na fraai combinatiespel van dichtbij op de sluitpost schoot. Een doelpunt kon niet uitblijven en halverwege het tweede bedrijf kwam deze dan ook. Net als in de eerste helft lukte het Bock om zijn tegenstander te passeren en de bal voor te geven. Zijn voorzet bereikte Engbers die op zijn beurt binnen het strafschopgebied gevloerd werd met een strafschop tot gevolg. Vanaf elf meter schoot clubtopscorer Zico Bock met zijn zevende treffer van het seizoen zijn ploeg op voorsprong: 2-1. Jeffrey Geurts, die na bijna acht maanden blessureleed voor het eerst minuten maakte in de hoofdmacht, leek zijn rentree op te fleuren met een doelpunt, maar zijn vrije trap belandde op de deklat. Een slotoffensief van de gastenploeg zorgde ervoor dat De Leeuw het laatste kwartier ver werd terug gedrongen. Diep in blessuretijd leek deze eindspurt beloond te worden met een gelijkspel, maar aanvoerder Sil Wolters zag na een handig één-tweetje zijn schot op een haar na naast gaan, waardoor De Leeuw met 2-1 wist te winnen.

Volgend weekend staat een beker/inhaalronde gepland, wat ervoor zorgt dat De Leeuw een vrij weekend geniet. Op 19 november wordt de competitie hervat. Dan speelt De Leeuw op Sportcomplex In de Struiken te Brunssum de derby tegen Heksenberg, dat met vier punten voorsprong terug te vinden is op de vierde plaats in 3B. Van de laatste vier confrontaties eindigde deze wedstrijd tweemaal in een 2-2 gelijkspel, terwijl De Leeuw in eigen huis beide keren met 4-2 wist te winnen. Het belooft dus een doelpuntrijk duel te worden.

Tekst: Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers


29-10-2017

Alfa Sport buigt twee keer achterstand om en wint in slotfase

Na twee overwinning op rij heeft VV De Leeuw uit Brunssum een nederlaag moeten incasseren. In de streekderby tegen Alfa Sport was de thuisploeg duidelijk de sterkste ploeg, al zag het er lang naar uit dat de fusieclub uit Oirsbeek punten gingen verspelen. Pas in de 89e minuut wist Henry Prescott zijn fout uit de eerste helft goed te maken door de verlossende 3-2 tegen de touwen te koppen.

Al vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat De Leeuw een lastige middag zou krijgen toen uit het niets Alfa Sport-aanvaller Rick Janssen vrij voor doelman Nick Frolichs mocht opduiken. De sluitpost bracht echter redding op deze inzet. De gasten hadden duidelijk zichtbaar de opdracht had gekregen om Alfa Sport het voetballen onmogelijk te maken. Terwijl zij veelvuldig de lange bal hanteerde, kon Alfa Sport rustig opbouwen en de bal rond laten gaan, wachtende op een gaatje. Toch was het De Leeuw dat, tegen de verhoudingen in, op voorsprong kwam toen spits Alfa-spits Henry Prescott een hoekschop van De Leeuw-speler Tom van Vugt achter zijn eigen doelman kopte: 0-1. Nog voor rust kon Peter Jan Erkens, met enig fortuin, vanaf de rand van het strafschopgebied de gelijkmaker binnenschieten.

Na rust drong Alfa Sport aan en ging het op jacht naar een doelpunt. Met name de standaardsituaties van de thuisploeg zorgden voor chaos in de Brunssumse defensie. Desondanks kwam De Leeuw opnieuw op voorsprong. Via Alfa-doelman Martijn Jacobs viel de bal voor de voeten van Jack Geurts, die het overzicht behield en zo Zico Bock bereikte, die niet lang twijfelde en de bal in het dak van het doel schoot: 1-2. Lang mochten de gasten niet genieten van deze voorsprong, want invaller Kenny Tokaya schoot even later, geheel vrijstaand, zijn ploeg op gelijke hoogte. Terwijl Alfa Sport op jacht ging naar de 3-2, trachtte De Leeuw een punt mee naar huis te nemen. Toch bleef de ploeg van trainer Rob Pierik uiteindelijk met lege handen staan. In de 89e minuut wist Henry Prescott zijn fout uit de eerste helft goed te maken door uit een voorzet van Dave Meens de verlossende 3-2 overtuigend tegen de touwen te koppen.

Tekst: Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers

 


22-10-2017

De Leeuw in tweede helft overtuigend langs HEBES

Nadat vorige week Spaubeek, na een sensationele comeback, met 4-3 werd verslagen, was het afgelopen zondag HEBES dat puntloos naar huis werd gestuurd. Met rust stond de brilstand nog op het scorebord, maar in de tweede helft wist De Leeuw over de gasten uit Beegden heen te lopen en werd het 3-0 voor de thuisploeg.

Na zeven maanden blessureleed nam trainer Rob Pierik Jeffrey Geurts weer op in zijn wedstrijdselectie. De doelpuntenmachine zag vanaf de bank hoe zijn ploeggenoten scherp aan het duel begonnen en HEBES het voetbal onmogelijk maakten. Zo werden de aanvalspogingen van de gasten aan banden gelegd en wist men ook de tweede bal te veroveren. Tot grote kansen leidde het echter niet, al waren er wel wat kansjes voor Mathijs Peters en Zico Bock. Guy Tuncbilek was misschien nog wel het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal. De fusieclub was slechts eenmaal dichtbij, maar doelman Nick Frolichs wist een stiftballetje van Lars Sonneville te pareren.

Na de thee ging de thuisploeg haastig op zoek naar de openingstreffer en stond HEBES-doelman Dick de Kwaadsteniet meermaals in de weg. Na een uur spelen was het eindelijk raak. Zo was het Etienne Mees die met buitenkant rechts op doel schoot, maar onderweg door Zico Bock tegen de touwen werd gekopt: 1-0. In plaats van door te drukken, zakte De Leeuw terug, waardoor de meeste ruimte achter de HEBES-defensie kwam te liggen. Met het inbrengen van Stan Schilperoort profiteerde de thuisploeg hiervan en stond Etienne Mees opnieuw aan de basis van een Brunssumse treffer. Na een lange rush wist Mees de bal strak voor te geven en het was invaller Schilperoort die op het juiste moment in liep en de bal overtuigend achter De Kwaadsteniet schoot: 2-0. Het slotakkoord was voor Zico Bock, nadat Schilperoort na een fraaie actie gevloerd werd binnen het strafschopgebied en Bock vanaf elf meter mocht aanleggen. Door de sluitpost de verkeerde hoek in te sturen, wist hij zijn tweede van de middag te maken en de eindstand te bepalen op 3-0.

Door deze tweede overwinning op rij heeft De Leeuw zich steviger genesteld in de middenmoot van de 3e Klasse B en is het met zeven punten uit vijf wedstrijden terug te vinden op een 8e plek op de ranglijst. Volgende week wacht een streekderby met Alfa Sport, dat tot dusver drie punten meer behaalde, maar eerder dit seizoen wel tot titelkandidaat werd gebombardeerd door trainer Rob Pierik.

 

Tekst: Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers

 


15-10-2017

De Leeuw boekt eerste winstpartij na spectaculaire comeback

De supporters die binnen druppelden zagen al snel na het eerste fluitsignaal Spaubeek-speler Kevin Scholte juichend weglopen. Uiteindelijk zouden diezelfde supporters getrakteerd worden op nog zes doelpunten, waarvan vier voor De Leeuw, waardoor het voor het eerst dit seizoen wist te winnen. Op Sportpark Klingelsberg werd het 4-3 voor de thuisploeg.

Na afloop kon Nick Frolichs er om lachen, maar bij een nederlaag was dit wel anders geweest. De doelman van De Leeuw stond aan de basis van de eerste tegentreffer, doordat hij Spaubeek-speler Kevin Scholte volledig over het hoofd zag na een terugspeelbal. In plaats van de bal het veld in te werken, werd deze afgepakt door de oplettende Scholte die vervolgens het leer in een leeg doel kon schuiven: 0-1. Toch kwam De Leeuw langszij. Op aangeven van Edwin van Well was het Zico Bock die de bal fraai achter doelman Robin Veenstra kopte: 1-1. Toen even later Stan Schilperoort naar de grond werd gewerkt, dacht men aan een strafschop, maar scheidsrechter Joosten oordeelde anders. Een minuut later legde hij de bal wél op de stip, al dan niet aan de andere kant. Zo kreeg Schilperoort de bal op zijn arm en kende de leidsman ditmaal wel een strafschop toe. Spaubeek-aanvoerder Sean Cobben liet Frolichs vanaf elf meter kansloos en schoot zijn ploeg, ietwat tegen de verhoudingen in, naar een 1-2 voorsprong.

Vlak na rust breidde Spaubeek deze score zelfs uit. Na een fraaie combinatie wist Ralph Vossen de ingevallen Erik Meijers in stelling te brengen. Laatstgenoemde twijfelde geen moment en schoot het leer beheerst tegen de touwen: 1-3. In plaats van de kopjes te laten hangen, rechtte De Leeuw de rug en toonde het veerkracht. Met deze ingrediënten hoopte de ploeg van Rob Pierik minstens een gelijkspel eruit te slepen en bracht de oefenmeester in de persoon van Mathijs Peters scorend vermogen in zijn ploeg. De invaller scoorde snel na zijn invalbeurt na fraai kap- en draaiwerk in het vijandelijke strafschopgebied de aansluitingstreffer door doelman Veenstra met een puntertje te verrassen: 2-3. Toen een paar minuten later Ralph Brinkman mocht invallen bij een hoekschop van ploeggenoot Guy Tuncbilek, voorzag de Spaubeekse defensie problemen. Niets was minder waar, want met zijn eerste balcontact kopte de boomlange verdediger de gelijkmaker binnen: 3-3. In de laatste twee wedstrijden wist De Leeuw de wedstrijd steeds in de slotfase uit handen te geven. Zondag was alles anders, want diep in de blessuretijd troefde Zico Bock Spaubeek-verdediger Gilbert Wijnen op kinderlijke wijze af en kon zo ongehinderd de bal achter doelman Veenstra schieten: 4-3. Hierdoor kroonde Bock zich tot matchwinner en bezorgde zijn ploeg daarmee de eerste overwinning van het seizoen. Alle blijdschap veranderde al snel in lichte paniek, nadat Bock in extase tegen de hoekvlag trapte. In plaats van terug te veren, schoot het plastic uit de grond en belandde het op het achterhoofd van een supporter, die een hoofdwond eraan overhield.

 

Desalniettemin was men bij De Leeuw zeer content met de drie punten en werd na afloop met name de strijdlust geroemd van de thuisploeg. Door deze overwinning neemt de ploeg van trainer Rob Pierik voorlopig afstand van de onderste regionen en kan het zich, wanneer er volgende week gewonnen wordt van HEBES, steviger vestigen in de middenmoot en misschien zelfs aanhaken bij de subtop.

Tekst: Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers

 

 

 

 


08-10-2017

De Leeuw in doelpuntenfestijn opnieuw onderuit

Na de nederlaag van vorige week tegen MMC Weert diende De Leeuw haar rug te rechten en revanche te nemen op RKVB, dat in de ogen van de geschorste trainer Rob Pierik niet tot één van de hoogvliegers zou horen. Terwijl assistent-trainer Dennis Janssen en de geblesseerde Jeffrey Geurts de honneurs waarnamen, ging de rood-witte equipe opnieuw onderuit en gebeurde dat opnieuw in de eindfase van de wedstrijd.

Na een zinderende openingsfase van de thuisploeg mocht De Leeuw haar doelman Nick Frolichs bedanken dat de score slechts 1-0 was voor RKVB. Zo kreeg RKVB in een tijdsbestek van tien minuten maar liefst vier tot vijf opgelegde mogelijkheden. Van al die kansen ging er slechts één in: Joost Hendriks gleed de bal bij de eerste paal binnen na een strakke voorzet vanaf rechts. Na dit doelpunt leken de gasten uit Brunssum wakker geschud. Tom van Vugt was met een afstandsschot dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde op de paal. Even later was de linkspoot verantwoordelijk voor het voorbereidende werk. Een indraaiende vrije trap werd door Zico Bock binnen gekopt, die daarmee de score gelijk trok. Toen Van Vugt bij zijn tweede poging van afstand de bal snoeihard in de winkelhaak schoot, kwam zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Op slag van rust leek De Leeuw die score uit te breiden, maar op aangeven van collega-spits Mathijs Peters schoot Zico Bock de bal op de lat.

Net als in de eerste helft kwam ook na rust RKVB goed uit de kleedkamer, want al snel wist Leon Milzcarek de gelijkmaker te verzorgen: 2-2. Toen kort daarna Thijs Wertel op fraaie wijze de bal achter doelman Nick Frolichs kopte en hiermee RKVB op voorsprong bracht, dienden de gasten alle zeilen bij te zetten. Dat lukte, want nog geen vijf minuten later was het Etienne Mees die vanuit de tweede lijn doelman Erik van Bilsen kansloos liet: 3-3. Zo leek het erop dat beide ploegen de punten zouden delen. Niets was minder waar.

Door een arbitrale dwaling – een duidelijke inworp voor De Leeuw werd door de leiding anders beoordeeld – kon de thuisploeg ongehinderd richting het vijandelijke doel lopen en was het Joost Hendriks die het duel besliste: 4-3. Door deze tweede nederlaag op rij bivakkeert De Leeuw in de onderste regionen van de 3e Klasse B en zal het in de komende twee wedstrijden, die beide op eigen veld worden afgewerkt, de punten moeten pakken om weg te blijven bij die gevreesde degradatiestreep.

Tekst: Zico Bock


01-10-2017

De Leeuw geeft voorsprong uit handen

De eerste thuiswedstrijd voor promovendus De Leeuw uit Brunssum is uitgelopen op een deceptie. Na een vroege voorsprong, moest men uiteindelijk het hoofd buigen voor MMC Weert, dat vlak voor tijd de eerste driepunter van het seizoen wist veilig te stellen.

De thuisploeg startte fris aan het duel en kwam al binnen het kwartier op voorsprong. Na een voorzet van Mack Engbers was het Mathijs Peters die op fraaie wijze doelman Loek Jacobs kansloos liet: 1-0. Lang zag het er naar uit dat die score verdubbeld zou worden, want de ploeg van trainer Rob Pierik liet bij vlagen goed voetbal zien en gaf de gasten uit Weert weinig ruimte om groot gevaar te stichten. Toch was het MMC Weert dat vlak voor rust op gelijke hoogte kwam toen De Leeuw-doelman Nick Frolichs de bal onvoldoende wegwerkte en Younes Didbih daarvan profiteerde: 1-1.

In het tweede bedrijf nam de ploeg van trainer Ronny Czornyj het heft in handen. Zo won het vrijwel elke tweede bal en drukte het De Leeuw steeds verder naar achteren met een bal op de paal tot gevolg. Ook het schot van aanvalsleider Joshua van Veldhoven miste de juiste richting. Aan de andere kant was De Leeuw niet bij machte om kansen te creëren. Daar waar veel mogelijkheden verloren gingen door slordig uitgespeelde counters, dook Zico Bock na gestuntel achterin op voor doelman Jacobs, die met een puike redding zijn doel schoon hield. Ook in de rebound wist de Weertse sluitpost tweemaal redding te brengen op de inzet van Mathijs Peters. Toen het erop leek dat beide ploegen de punten zouden delen, wist MMC-Weert middenvelder Stef Baetsen vlak voor tijd de winnende binnen te schieten, tot grote onvrede van de thuisploeg.

Baetsen zou namelijk vanuit buitenspelpositie gescoord hebben, maar scheidsrechter Bruekers negeerde zijn assistent volledig. Protesten vanuit De Leeuw-kamp resulteerde in drie gele kaarten en toen ook trainer Rob Pierik liet blijken het oneens te zijn met de beslissing van de leidsman, werd deze met een rode kaart uit zijn dug-out verbannen. Hierdoor bleef De Leeuw met lege handen achter en haalde het in de eerste twee wedstrijden slechts één punt. Volgende week wacht een ontmoeting met RKVB uit Baexem, dat ook nog wacht op haar eerste overwinning.

Tekst: Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers

 

 

 


25-09-2017

FC Geleen Zuid en De Leeuw delen de punten na zinderende slotfase.

Uit de kleedkamer van De Leeuw klonk zondagmiddag rond half 5 een welgemeend applaus. Het was voor de werkwijze en de inzet die de ploeg van trainer Rob Pierik toonde en een punt opleverde in de uitwedstrijd met FC Geleen Zuid. Vooraf zou men tekenen voor dit resultaat, achteraf was er toch een kleine teleurstelling, daar waar meer in had gezeten voor de promovendus.

Toch zag het er in de beginfase niet naar uit dat De Leeuw uiteindelijk de bovenliggende partij zou zijn. De thuisploeg speelde de bal zorgvuldig en in een hoog tempo rond en zocht meermaals uitblinker Tim van de Schoor, die met enkele acties continu voor dreiging zorgde. Het was ook de thuisploeg die de eerste grote kans kreeg, maar De Leeuw-doelman Nick Frolichs zag een scherp aangesneden voorzet voorlangs verdwijnen. Gaandeweg het duel kregen de gasten uit Brunssum meer grip op het duel wat resulteerde in enkele mogelijkheden. Zo stuitte Etienne Mees op doelman Maikel Schuffelen en werd Stan Schilperoort ondersteboven gelopen op weg naar het doel. Op slag van rust moest Nick Frolichs nog eenmaal handelend optreden na een te korte terugspeelpass van Ralph Brinkman.

Na rust draaide het spelbeeld volledig. Daar waar in het eerste bedrijf Geleen Zuid domineerde, was het De Leeuw dat in de tweede helft het meeste balbezit had en jacht maakte op een openingstreffer. Na een fraaie voorzet van Mack Engbers was Stan Schilperoort dichtbij een doelpunt, maar zijn schot verdween over het doel. Dat het niet meer gevaar kon stichten was te wijten aan de slordigheid in balbezit, met name in de eindpass. Daarnaast zag trainer Rob Pierik ook nog Danny Lammers wegvallen met een ogenschijnlijk ernstige hamstringblessure.

Volledig tegen de verhoudingen in was het Geleen Zuid dat op voorsprong leek te komen toen scheidsrechter Van Veenendaal een indirecte vrije trap toekende op zeven meter van het Brunssumse doel, tot groot ongenoegen van De Leeuw. Zo oordeelde de leidsman dat Brinkman opzettelijk de bal terugspeelde op Frolichs, die het leer vervolgens nietsvermoedend op pakte. Deze poging leverde geen doelpunt op, maar enkele minuten later was wel raak. Vanuit een slordig genomen hoekschop van De Leeuw, counterde Geleen Zuid met vijf man de overgebleven defensie zoek en was Bryan de Bie het eindstation. In twee instanties liet hij doelman Frolichs kansloos: 1-0. Op jacht naar de gelijkmaker bracht Pierik met Maikel Kruishaar en Stefan Budé twee verse aanvallende krachten binnen de lijnen. Laatstgenoemde bleek een gouden zet, want in de slotfase wist hij na een pass van Tom van Vugt de bal achterwaarts over de weifelende doelman Schuffelen te koppen en bepaalde hij de eindstand op 1-1.

Tekst:  Zico Bock

Foto’s: Jan Lammers