2 de wedstrijd verslagen

22-10-2017

Vooruitblik seizoen tweede elftal

De Leeuw 2 kan zeer tevreden terugkijken naar het afgelopen seizoen. Er stond een goede mix van ervaren spelers en jonge gedreven talenten. Dit resulteerde in een seizoen waarin het team van Maurice Odekerken en Fred Schrooijen meedeed voor de bovenste plaatsen in de ranglijst, waarbij uiteindelijk promotieplaatsen voor een strijd om een plek in de tweede klasse op een haar na werden gemist.

Het team van vorig seizoen onderging een ware metamorfose. Ervaren spelers als Mark Veders, Mike Schlenter, Selwin Macco, Sean Brouns en Mitch Schrooijen verlieten het team. De talenten Edwin van Well en Stefan Budé maakte zoveel indruk dat zij promoveerden naar het eerste elftal en aanvoerder Joost Kempen nam de plek van Fred Schrooijen in als elftalleider.
Het eerste elftal promoveerde naar de derde klasse en breidde de selectie uit. Dit betekent dat er wekelijks talenten van het eerste elftal wedstrijdritme moeten opdoen in het tweede elftal. Daarbij zijn er een aantal jeugdspelers doorgedrongen naar de selectie van Maurice en Joost. Connor Verboeket, Brian Stofberg, Rik Hermans en Ryan Bachaus hebben hun vrije zondag omgeruild met de zaterdag.

Ondanks deze enorme klus om er weer één hecht team van te smeden, waren de verwachtingen vooraf hoog gespannen. In sommige geledingen werd zelfs de verwachting (of hoop) uitgesproken dat het tweede elftal mee zou moeten doen voor het kampioenschap. Zeker toen in de eerste bekerwedstrijd het sterke Ceasar 2 (uitkomend in de eerste klasse), knap op een 1-1 werd gehouden, werden de prestaties van het tweede elftal met interesse gevolgd door velen binnen de club.
Nu we een aantal weken verder zijn blijkt dat het smeden van een team, met zeer veel wisselingen toch moeilijker is dan gedacht. Tegen alle verwachtingen in verliest het nieuwe team 3 van de 4 wedstrijden met duidelijke cijfers. Spelers weten elkaar onvoldoende te vinden of maken nog verkeerde keuzes.
Iedereen erkent dat er geen gebrek is aan kwaliteit in deze selectie. Het is nu zaak om dit snel tot uiting te laten komen in resultaten.

Voorlopig houden we vast aan het voorbeeld van Ajax. Ook daar duurde het vorig jaar lang voordat het team de speelwijze van de nieuwe trainer onder de knie had en het team op elkaar ingespeeld raakte, met een UEFA-cupfinale als eindresultaat. Wie weet wat we dus nog kunnen bereiken, als we er samen met z’n allen voor gaan!

Trainers Maurice Odekerken en Joost Kempen